Roy werkt zich… het schompes.

Roy zeult zich het schompes. En ik doe niet veel meer dan achter dit medium zitten. 25 zakken kant en klaar cement worden gebruikt om de vloer te gaan bewerken. En iedere keer loopt hij 14 treden op en even later neer. Je moet er wat voor over hebben om als tegelaar bij een particuliere klant werkzaamheden te gaan verrichten. En… dat is het belangrijkste er vertrouwen in hebben dat het allemaal goed komt. En dat vertrouwen heb ik wel, maar als ik zie wat de man met een buffelkracht verricht, krijg ik niet alleen respect voor zijn noeste arbeid maar komt ook het fenomeen dat je er ‘even doorheen moet kijken’ in een totaal ander daglicht te staan. En dat dit gepaard gaat met de nodige stofdeeltjes ook dat heb ik maar voor lief te nemen. Als de stofwolken zijn verdwenen, zal dat in de loop der tijd dienen plaats te gaan vinden. Drie weken is de planning en het ziet ernaar uit dat dit wordt gehaald, hoewel ik daar de nodige twijfels van mijn kant aan toevoeg. Het zal je maar gebeuren dat op een goede dag het besluit werd genomen om de badkamer te gaan renoveren. Want er dient nog gevoegd te gaan worden, de aansluitingen dienen naar behoren te gaan werken en wanneer de eerste stralen van de douche zich klaterend op mijn lijf zullen gaan vloeien, zal ik blij zijn om weer gewoon van dit genoegen gebruik te kunnen gaan maken. Maar wie ben ik dat ik dit nu nog mag meemaken. Het is dat Vincent de uitvoerder is van dit project, was het een ander geweest zou ik niet weten met wie in zee te gaan. En dat van die zee is een totaal ander verhaal en dat van het water dat straks via het putje zal gaan vloeien…


IMG_9523


IMG_9524


IMG_9525


IMG_9526