Rotterdam


iGer.nl


iGer.nl
Ooit was in Amerika ‘the sky the limit.’ Ooit voer ook de Holland Amerika Lijn naar New York. En de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij voer op Zuid- Amerika. Ooit was Amerika het land van de onbegrensde mogelijkheden tot… er olie in een zandbak werd gevonden. En vanaf dat moment en het moment waarop ‘Mr. 10 percent’ zijn courtage afdwong, ging het allemaal anders.


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl
De wereld veranderde en de mens veranderde mee. De mens ging meer eisen stellen. De mens werd mobieler. De ontdekkingsreizigers stierven uit en de wereld werd, relatief, steeds kleiner. Maar de mens wist zich toch weer te verheffen. In die zin dat, met het veranderen van die wereld er gelijktijdig sprake was van verder, hoger en sneller. Record na record sneuvelde. En waar mensen zich voorheen hooguit in stalen gebouwen voortbewogen, werden het aluminium bollen die iets van een atoom tevoorschijn toverden. En de wereld” Die draaide ook toen al door.


iGer.nl


iGer.nl
Laat ik dit keer de beelden maar spreken. Hooguit dat ik je morgen nader spreek. Want de tijd dewelke wij in Rotterdam vertoefden viel gelijktijdig weg toen wij uit Rotterdam vertrokken. Van station Blaak. Hetgeen zich dit keer ondergronds zondigt aan het verschuilen van de reiziger. Als een sterk verlate schuilkelder. Maar ook deze interpretatie komt geheel voor mijn rekening!


iGer.nl
Ober, nog een bier!