Rotjeknor


iGer.nl
Kijk, als je niets verwacht, valt alles mee. Als je alles verwacht, kan het hooguit tegenvallen. Nu weet ook ik dat ik wel degelijk iets verwacht. Maar als die verwachting niet uitkomt, slik ik even, doe net of mijn neus bloed en ga ik over tot de orde van de dag. Juist dan begint het gedonder. Indien de dag het even laat afweten, heb ik de neiging om me hierbij neer te leggen. Alsof de uitdaging op dat moment ver te zoeken is, de omstandigheid allesbepalend en ook de tijd er alles aan doet het af te laten weten. Dat klinkt wat somber en dat is het ook.


iGer.nl
Daar gaat het vandaag niet om! Wat ik vandaag te melden heb, is gebaseerd op gisteren. Toen de zon er alles aan deed om donkere wolken te verdrijven. Terrassen in bezit werden genomen door mensen die een poging ondernamen de economie een opsodemieter te geven. Er ‘gelounget’ werd. En dit schrijfsel van een rode golf wordt voorzien. Komt wel vaker voor. Zeker als een Rotterdamse City Map, de volgende blikvanger kent: Wine dine sleep and more aboard the steamship Rotterdam.


iGer.nl
Dus wordt het vandaag een vervolg op gisteren. Met wat andere plaatjes door een bijzondere invalshoek.
Waar tref je een bijenvolk verzameld rond een achterwiel”


iGer.nl


iGer.nl
Waar zie je een meeuw zich druk maken om een dooie vis”


iGer.nl
Waar hangt de was op een droogrek aan boord te drogen” Of waar zie je een schip op een zijhelling liggen” Waar kom je een man tegen die twee provinciaaltjes de weg wijst” Of waar kun je je vermoeide voeten, niet alleen zonlicht, maar ook de nodige rust gunnen” En waar geeft Donner de gelegenheid om kennis te nemen van een grote sinaasappel”


iGer.nl
Inderdaad! Rotterdam! Vandaar dat ik je een tweede gelegenheid bied hier kennis van te nemen!


iGer.nl