Rook

Door 14 juni 2015

IMG_7581

Hoe wil je het hebben? Je vuile was de deur uit! De lakens vrij van vlekken. Een wslijnn war een enkele knijper de windvlagen doorstaat. En een goed humeur, terwijl het weer het verder af laat weten. Nederland een winderig, bewolkt land, van de ene zonnige dag in de bewolkte dag van gisteren. Een reis. Een reis met een duidelijk bestemming. Vierhonderd kilometer vanaf Alkmaar. Een ritje met een Audi. Geen gewone Audi maar een automobiel die ooit een vraagprijs had van 123.000 euro. Hetgeen je er, eerlijk gezegd, niet direct aan afziet. Metallic zwart, een dubbele uitlaat en een beest van een motor onder de kap verscholen. Even de spurt erin. En met een gangetje van tweehonderd vliegt de Autobahn onder het rubber aan je voorbij. Hoewel, die Autobahn blijft gelukkig liggen. Aankomst in Koblenz. Het hotel wordt ras gevonden. Eenvoudigweg door GPS en een ingebouwde Tom. Die andere Tom houdt zich elders rustig. Stel je voor dat er een discussie ontstaat. Waarbij de ene Tom de andere Tom corrigeert. Ze verbale ruzie krijgen om of links dan wel rechts af te gaan slaan. Rechtdoor blijft als enige optie over. Het hotel dat zich op linkerwand van de Rijn bevindt. En na het eten dalen wij af. Een 22 procent laat ons als balletjes naar beneden gaan. De brug over de Rijn wacht. Geen brug is ons op dit moment te ver. Niet veel later staan we bij de wereldberoemde Drei-eck. Waar de Moezel in de Rijn vervloeit. Maar voor we dit punt bereiken zijn we getuigen van een groots Bierfeest, hetgeen zich kenmerkt door de vele soorten bier die hier te verkrijgen zijn. En iedere smaak kent een eigen publiek, dat zich uitstekend vermaakt. Met worsten, bakken friet en alles wat maar neigt naar vormen van het goede leven. En dat leven daar kent vele gradaties afgaande op de rook die zich voordoet. Een zoetige lucht komt ons tegemoet en het kan haast niet anders dan dat daar pretsigaretten een rol in spelen. De rook is ternauwernood om mijn hoofd verdwenen,of de volgende pluim dient zich aan.

IMG_7647

Maar dan is het zondag. Een dag vol be- leven. Want een beleving is het wanneer Der Adler die wij zagen in Meiningen nu onder stoom in Klobenz haar opwachting maakt. En nog veel mooier wordt het door op de vuurplaat van een zwarte Mastodont een enkele slag mee te mogen maken. En wanneer olie, kolen en stoom tot een bepaalde hitte leiden, terwijl het buiten in de zon zo’n 27 graden wordt, is het bijkans een droom die niet alleen de zinnen, maar ook een enkele gedachte die de vuile wasdag had overleefd, letterlijk in een ander zonnetje te zetten. Een zon in Koblenz en wanneer wij de retour-reis aanvaarden, neemt niet alleen de bewolking toe, het begint van de weeromstuit ook nog eens te miezeren en in Alkmaar gearriveerd, blijkt de temperatuur gehalveerd. Met 13 en ½ graad is het humeur geheeld en behoort ook deze reis tot mijn verleden…

IMG_7650

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op zondag, 14 juni 2015 om 20:28 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.