retrowoorden


iGer.nl
Een gebed. Een zondag.
Een gebed op zondag, terwijl het vandaag alweer maandag is.
Een zondagse maandag als Tweede Paasdag. Terwijl dit stuk zich gewoon op de dinsdag daarna laat lezen. Tenminste, voor wie daar oog voor heeft. Of gelovig voor dient te zijn. Want de tweede Paasdag leent zich uitstekend voor de god Ammon. Hij die orakels predikt. En of dit dan een nieuwe bank, een keuken of desnoods een andere auto betreft” Pas op! Geld lenen kost geld, maar dat veelal in de wat klein uitgevallen lettertjes” Daarnaast hoef JU natuurlijk niets. Gewoon de dag wat door te brengen en mogelijk nog een kerkgang gaan. Edoch”


iGer.nl
Niet dat je gelovig dient te zijn om je eigen gedachten te dienen. Of de woorden van een voorganger te volgen. Of je eigen woorden in zinnen om te zetten. Of om eens te vloeken. Of om eens gedachteloos na te denken. Of stil te staan.
Bij iets. Bij niets. Bij leven. De dood komt dan wel weer. Vanzelf als het ware. Of elders stil te staan. Heel dicht bij.
Een roos. Van vlees. Van fluweel. Van brood, desnoods”
BROOD HEER
U wijst mij af,
Mijn Heer
ik eet Uw brood
uit Uwen hand
ken ik mijn trots
en zo U mij gebiedt
zo blijf ik bij U
trouw, de hond
blikt smekend
naar zijn Baas
omhoog, Hij laat
de riem reeds
knallen, de flanken
van de hond, ineen
gedoken, blikkeren
zijn tanden.
Uw macht reikt ver
Mijn Heer, weet
dat het flikkeren der
tanden de grens van
Uw macht
breekt
gelijk een schakel
die Gij dacht
te hebben macht
kent
eigen grenzen.


iGer.nl
Dat JU deze chaos volgt. Het doet mij dan ook wat denken aan die rubriek in de courant. Dat 60 seconden bericht. Willekeurigen die daar hun naam aan hechten. Een situatie delen. En dit dan weer mededelen. Waardoor sprake is van een enkelvoudige dialoog. Omdat niet altijd daar weer een reactie op gegeven wordt.
Waarin een situatie de revue passeert. Waarin een lachje verschijnt. Of een zeer ernstige rimpel. Het gegeven van: ‘je even overgeven.’
Aan gedachten van een ander. Nu bijvoorbeeld, van die van mij. Terwijl JU daar misschien niet op zit te wachten. JU gewoon wat voor JU uit zit te ‘surfen”‘ JU met mij wordt geconfronteerd op mijn weg naar een veranderend zijn. Geen lijdensweg, maar wel één met ongedachte hobbels en kuilen. Moet ik die wel of niet omzeilen of dien ik er dwars doorheen te gaan”! Met modder en soppende laarzen mij een weg banen” De graskanten opzoeken”! Mijn eigen lichtend pad cre”ren door perken over te steken”! Blijven proberen”! Blijvend doen”!
Mijn getekende schouder ophalen. Of dit met mijn gezonde doen”!
Ik weet het niet! Wat doe JU…
ZO MAAR
Doe rustig aan
en haal je schouder
op;
haal uit en
hef je schouder op
doe
heftig
laat je schouder
hangen
doe rustig aan
en
haal dan
heftig
uit.
Ook dit zijn slechts wat lettertjes. Ook daar zat niemand op te wachten. De 60 seconden voorbij”!
Dan heb JU er nu nog 1439 van een volgende 24 uur over”


iGer.nl
Tenminste, als JU doortelt vanaf NU!
Fotobijdragen vandaag: Kunststelling, IJkkantoor. Indien belangstelling” Zijn na te bestellen!
(Alle eerder verschenen foto’s ook…)