Raf en rand 3

Woensdag, 05-07-2017.
Of wat te denken van het volgende verhaal: TIENTJE, van de hand van Ridha. Het is een zomerverhaal en gezien het feit dat het nu zomer is, vind ik dit, na gisteren Vinkenoog te hebben geciteerd, wel enigszins van toepassing. TIENTJE. Soms is een tientje belangrijker dan zijn werkelijke waarde. Dat tientje krijg ik niet, dat verdien ik. Heel lang was dat mijn enige weekinkomen. Door het tientje ben ik een schrijver, een betaalde schrijver geworden. Met dat tientje ben ik een consument. Nu kan ik consumeren en de economie van het land stimuleren, zodat andere consumenten boeken kunnen kopen en lezen. Als dat tientje er niet was, zou mijn verhaal niet bestaan. Van wonderschone eenvoud dit keer, maar ook van een ongekende toegevoegde waarde. De hand ophouden is een ding, het feit dat zij door dit honorarium zichzelf een rol als schrijver toedicht, een ongekende waarde. Maar… hoeveel anderen zal dit inzicht bespaard blijven, hoeveel anderen zullen zich hier druk over maken, hoeveel anderen…


IMG_7104


IMG_7105raf en rand