r O nd


iGer.nl
Ik tikte waar in en wist niet wat mij overkwam. Ik voelde mij bijkans bezwaard door de bijval die ik, als een waarheid, over mij heen kreeg. Een overvloed waar de hoorn onder dreigde te bezwijken” Geen machtiger gevoelen dan de poging een zekere vorm van die onmogelijke waarheid te vangen, werd mijn deelgenoot.
Want ik zocht het op. Onderweg op mijn fiets naar morgen.
Terwijl ik vandaag mijn weg vervolgde, ergens links dan wel rechts afsloeg en mijn ogen de kost gaf. Ik zal trachten JU deel ge noot te maken en nodig JU van harte hierbij uit.

Het zullen weer meer plaatjes worden.” Opdat JU de waarheid via mijn ogen onder ogen komt. Want nogmaals ik ge noot!


iGer.nl
Voorwaar weet ik nu niet beter. Dus mocht JU niets te doen hebben: na deze woorden zal het JU verbijsteren hoe vaak de waarde van dit waar de tijd zal overmeesteren! Alsof JU niet iets beters te doen zou hebben!

WAAR”

Waar

is het land

een duintop wenkt

het helmgras wuift

een windje sneert

de kokmeeuw scheert

over het roekeloze water

waar golven bruisen

de pollen wuiven

omhelst het zonlicht

de kim

in het verschiet

waar

ligt dit land

van blanke toppen

amechtig soppen

in de klei

ontworstelt aan

de rusteloze branding

beukt

de wind steeds straffer

loerend

op een kans

om dat

eens aan haar onttrokken

terug te sleuren

bruid

de dodendans

rond

neder land.

En dat alles in het kader van Nederland, let op Uw zaak!

De dijkgraaf en zijn ingelanden, de coach en zijn pupillen, het peil dat daalt en de discussie loeit en bloeit.

Water. Water, zweet en voetbal.” Wij kunnen niet met en zonder elkaar, voorwaar!


iGer.nl
Terwijl gelijktijdig heel Neder land voor de beeldbuis hangt. Het nu nog ongewis is wat de uitslag zal zijn. Een tweede helft net is afgetrapt en Persie, Robben, van der Vaart, Dirk Kuyt dan wel de man van het doel, in een spelletje met elkaar tegen Uruquay. Europa/Zuid Amerika. Als een soort van Holland (zuid) Amerika Lijn. Waarbij die blanke top der duinen van Kuyt wordt ingeruild voor Forlan.” Een vergelijkbare blanke topper. Want het gaat over toppers die mij, niet helemaal, kunnen boeien. Want er is weinig wat sport betreft wat mijn bijzondere aandacht heeft. Een trauma wat een levenslange rol heeft weten te spelen. Door de Majesteit. Van 17 januari 1967 tot 18 juli 1968. Oefenen, oefenen in Duitsland, oefenen in Schalkhaar, oefenen op die grote stille L”neburger heide. In het kader van de Koude oorlog. En dat brengt mij dan weer bij voetbal.
Want iemand heeft ooit gesteld dat het ‘oorlog’ is. En het zou mij niet verbazen dat het woorden van wijlen Rinus Michels zijn. In de tijd dat Johan Cruyff daar ook het een en ander in een zakje deed. Ach, heeft het wel zin dat ik juist nu deze woorden schrijf”! Nederland staat op zijn kop. Nederland stond op zijn kop. En de grootgrutters hebben vele tientallen miljoenen weer in de kassa zien vloeien. Dus als het overwicht van Uruquay op het middenveld groter wordt, besluit ik mijn pijp maar aan de wilgen te hangen.


iGer.nl
Tenslotte heb ik vanmiddag ook mijn foto’s uit de bibliotheek in de Mare gehaald. Een leegte. Tenminste, aan die muren.


iGer.nl
Morgen zal er weer iemand anders hangen…