Pokkenherrie nummer 9

Dinsdag, 11-07-2017.
Hennie: POKKENHERRIE. Het is prachtig mooie en zonnige middag in juli. Echt weer voor een dakloze om in een rustig grasveld te gaan liggen en wat te slapen. Als de nachten koud zijn, slaap ik altijd slecht. Dus ga ik lekker in een rustig hoekje in het Vondelpark liggen. Als ik zo stil voor me heen lig te mijmeren en mijn oogleden zwaar worden, suf ik mezelf in slaap. Plotseling word ik opgeschrikt door een vreselijke herrie. Verdwaasd kijk ik om me heen, maar zie geen koor of groep staan die dit georganiseerd lawaai produceert. Dan ontdek ik dat een Noord-Afrikaan zijn transistorradio keihard aan heeft staan en hij dus deze vreselijke geluiden over me uitstort. Enige verwensingen aan zijn adres wijdend, luister ik naar deze ongewenste muziek, nou ja, muziek” Hoewel ik de verworven rechten van geen enkele bevolkingsgroep wil betwisten, vraag ik me wel af of daar ook het recht van wakker houden bijhoort. Het rotding van een radio met deze vreselijke muziek brengt een solo ten gehore, begeleid door geklepper van castagnetten, tapdans en ritmisch gekrijs van een groep zangeressen. De solist stoot klanken uit, die mij sterk aan kannibalisme doen denken. Ook zie ik de zangeressen en zangers al rondom een grote ketel op het vuur dansen. Zou het de bedoeling zijn om mij gaar te stoven” Dat wil ik toch echt niet hopen want ik vind mezelf als sudderlapje totaal ongeschikt. Dus ontvlucht ik het Vondelpark. Ondertussen loop ik met mijn nieuwe kunstgebit te knarsetanden van woede. Heb je als dakloze burger eens een mooie en warme dag waarop je lekker wilt liggen slapen, krijg je deze pokkenherrie om je oren. Zo probeer ik me dus te verwijderen van dit georganiseerd lawaai op zoek naar een rustiger plekje om toch nog een lekker middagslaapje te doen. Hennie, een dakloze burger die wordt geconfronteerd met de overlast van een ander mens, uit een ander land met heel andere behoeften dan dat zij naar voren brengt. Hoe vaak staan wij stil bij de ander dan wel hoe vaak sta ik stil bij de dingen die ik een ander aandoe”! En jij dan”!


IMG_7142


IMG_7143