Plaatje

Mei kenmerkt zich door een veelvoud aan beladen dagen. Mei kenmerkt zich verder door een vervolg van een lente die koud en droog is. Daarnaast kenmerkt zich mei dat ik een stiet qua sterrenbeeld ben en daar de algemene eigenschappen reeds jarenlang met mij mee draag. Volharding, vastberadenheid, ijver, geduld, logica en sensualiteit staan in een zeefdruk als woorden in een halve ronde geschreven. Bij deze woorden vallen, welhaast vanzelfsprekend, vraagtekens te zetten. Of misschien wel een enkel uitroepteken. In zekere zin herken ik wel wat van mezelf in deze omschrijving. De andere kant roept toch de benodigde vraagtekens op. Wat, bijvoorbeeld, te denken van die veronderstelde logica. Tenzij logica ook van toepassing is op chaos, kan ik hier wel wat mee. Maar vaak betrap ik mij erop dat mijn logica in de ogen van een ander als compleet onnavolgbaar wordt ervaren. Want wat voor mij zo logisch is als de pest, kan een ander als een soort van afwijking bestempelen. Waarmee ik die ander absoluut niet het verwijt wil maken, dat ik me daardoor onbegrepen, dan wel gekrenkt voel.
4 mei. Een dag om te gedenken. Stil te staan bij de slachtoffers van een strijd, die voor een belangrijk deel gestoeld was op de megalomanie van een aantal ‘heethoofden.’ Frappant is dan ook een foto die ik maakte in Rome, waarbij de al eerder genoemde dictators een etiketterende rol speelden. Open en bloot in een etalage van een drankenzaak. Een foto ook, die ik, gezien juist die beladenheid, niet kies acht om te gaan delen met dit ‘openbaar lichaam’. Neen, dan komt de foto van vandaag daar eerder voor in aanmerking.


IMG_2104 (3)
Onder de rubriek Plaatje te vinden in de bijlage Plus op pagina 23. Met de volgende tekst:
Rome vanuit een verrassende invalshoek, vastgelegd door de lens van Wik Pijper. Voor Pijper symboliseert deze vakantiefoto de magie van de Italiaanse hoofdstad, zo blijkt uit zijn begeleidende lyrische tekst: ‘Rome, stad van ongekende dromen. Een stad vol betovering. Rome, gevangen in de voorruit van een BMW. Ergens onderweg, bij een pizza. Rome, gevangen in een droom.


IMG_2569
Hier zwijgt de schrijver: enige bescheidenheid is nu wel op mijn plaats…