Overdenken twee

Het zijn niet altijd de tijden die veranderen. Op zich verandert nu eenmaal de tijd niet. Hoogstens de data. Maar doordat die data veranderen kan het gebeuren dat, door de tijd heen, sommige tijden stil komen te staan. Terwijl gelijktijdig de klok doortikt. Neen, ik verwacht niet dat ik nu iets nieuws verkondig. Maar ik verbaas me geregeld omtrent diezelfde tijd. Dat wij, in eenzelfde tijdsbestek dingen kunnen meemaken die haaks op elkaar staan. Dat gedachten niet alleen vrij kunnen zijn maar ook nog eens met elkaar overeen kunnen komen. Dat het firmament van alles kan overspannen in datzelfde tijdsbestek. Dat wij dingen kunnen doen vanuit eenzelfde gezichtspunt,zonder dit van elkaar te weten. Dat wij kunnen reizen zonder ons een meter te verplaatsen. Maar dat het ook mogelijk is ons te verplaatsen, terwijl dit ons gelijktijdig ontgaat. Omdat we bijvoorbeeld in een tunnel verkeren, waar het licht het af laat weten. Of we onze kokers hebben vergeten af te zetten. Als van de week dat bijzondere plaatje.


iGer.nl
Of dat we beelden achterna jagen die veel weg hebben van spookbeelden. Een eindeloze gang. Een doolhof waarbij we de draad zijn kwijtgeraakt. Illusies najagen. Of op een andere manier verstrikt raken. De staart van de slang uit het oog zijn verloren. Een trap denken op te lopen en niet veel verder komen dan die neerwaartse gang.


iGer.nl
Neen, dan liever naar Tulpenland! Daar kun je ronddollen! Daar kun je dingen doen en zien,dingen ontdekken die doen denken aan…

Dat verklap ik liever morgen! Opdat je morgen misschien…