Op kleintjes letten!

Een held ben ik! Maar veelal op sokken. Dat heeft iets te maken met de pillen die ik dagelijks slik. Metopolol 200 mg. Om de dag mee te beginnen. Maar voor de rest hoor je mij weinig klagen. Hoewel ook dat niet altijd opgaat. Stel je voor dat ik niets meer op te merken zou hebben. Me bezig houd met de dagelijkse dingen, de krant spel en een boodschap doe. Althans, wanneer het weer mij aanspreekt. Want voor hetzelfde geld blijf ik net zo lekker thuis. Verwarm mijn handen aan een radiator, sta met mijn benen tegen diezelfde radiator aan of zie er geen probleem in om mijn bed in te kruipen. Met een spannend boek. Neen, de ledigheid zal geen vat op mij hebben. En dat van een duivels oorkussen is ook al niet aan mij besteed. Dus vanmiddag naar Auping geweest. Voor nieuwe matrassen. Nu slaap ik in de regel wel goed, draai me om wanneer dit nodig is, laat een wind wanneer daar behoefte aan blijkt te zijn en voor de rest… slaap ik net zo makkelijk in het logeerbed. Dat de neiging vertoont om mij geheel te omvatten. En dat dit mogelijk is blijkt uit het feit dat de matrassen die daar een rol in spelen reeds decennialang zich op het staal van de bodem bevinden. Een origineel eiken bed wat ooit bij een reeds lange geleden overleden firma werd aangeschaft. Klerck was de naam en de faam staat nog steeds op de geven van het Ringerscomplex alwaar mogelijk in de toekomst een volgende generatie de cacaobeleving van toen zal gaan meemaken. Gelijk Sjakie ooit in die chocoladefabriek terechtkwam. Want tegenwoordig gaat het om de beleving. En Victor Kloos als wethouder van Economisch zaken in Alkmaar is er alles aan gelegen om de economie in Alkmaar verder te ontwikkelen. De sluiting van V & D gaat ook hem niet in zijn kouwe kleren zitten. Tenslotte koopt hij zijn spullen niet bij Spaander… Neen dan de Primark. In het voormalige Domusgebouw dat wederom een aderlating heeft weten te doorstaan. Nadat Maarten Min daar zijn architectonische tanden op stuk heeft weten te bijten. En zijn schepping aan een volgende verbeteraar heeft moeten overlaten. Natuurlijk werd hem gevraagd… maar de huidige tijd draagt zorg voor snelle beslissingen. En dat heeft ook hij mogen ervaren. Het zijn dan ook de Snelle Jelle’s die Peijnenburg heeft weten in te pakken. En dat Snelle Henkie tot het aandachtsgebied van de Lidl is gaan behoren… Uitbreiding van het assortiment opdat de keuze zich laat vergelijken met die grootgrutter die zegt op de kleintjes te letten. De vraag van wie die kleintjes dan weer zijn…