Nog immer onderweg 11.

Woensdag, 17-08-2016.
Wanneer jullie nog steeds elders vertoeven, zijn wij op de weg terug! (11).
Op een ander moment ga je interen op je herinneringen, wanneer Alzheimer er niet voor zorgt dat je geheugen als een Maaslander kaas eruit komt te zien. Het is dan ook de Herinnering van Pierre Kemp die vandaag het genoegen heeft om jullie een bepaalde emotie te laten ondergaan. Althans, wanneer je jouw verbeelding alle gelegenheid geeft om met er met je fantasie vandoor te kunnen gaan… Herinnering
Er staat een loc. In blauw fluweel
met sterren om de dom op mij te wachten.
Terwijl ik dromend met de handles speel,
vlieg ik langs schoorstenen en schachten
tot midden in een wei met cardanassen.
Daar moet ik zijn
en waar margerieten wassen,
word ik weer klein.
Nu komt dat vlies van goud weer voor de zonneschijn
en weer die koele rilling uit mijn kinderwangen
tot in mijn kinderhaar en dat verlangen
weer ver te gaan in blauwe trein
met Eugenie Lyon.
The Blue Train, Le Train Bleu en Orient Express doemen op. Een tijd die door Thalys en ICE tegenwoordig is vervangen. Laat staan dat de Fyra nog een enkeling tot de verbeelding weet te spreken…


IMG_3362


IMG_3382