na nu nog negen

Het aftellen kan beginnen. Niet dat ik me daar op voor wil laten staan, neen het heeft er meer van dat ik naar een zeker moment toe werk, waarna ik vervolgens voorspelbaar doorga. Ooit, in een ver verleden, had ik mij voorgenomen om een tweeduizend gedichten die die naam niet mochten hebben, te gaan behalen. Het heeft er nu veel van dat ik het aantal schrijfsel dat ik aan mijn blog heb toevertrouwd, mogelijk ga overschrijden. En dat is, voorwaar, toch een bepaalde prestatie, al zal niemand mij waarschijnlijk toe gaan juichen, dan wel dat er een daverend applaus zal losbarsten. Nu zou ik van de weeromstuit kunnen besluiten om er geen verder gevolg aan te gaan geven, maar dat gaat me momenteel ietwat te ver. Ben ik net zo bedachtzaam bezig geweest, heb ik er van alles aan gedaan om leuke dingen te gaan doen, de dagen lopen plukken en de nachten gelaten voor wat ze waren, komt er een einde aan mijn onzinnige betogen. Kan ik niet langer meer met lettertjes stoeien, laat staan dat de woorden die ik tot mijn beschikking heb niet langer toereikend zijn en kan ik die andere uit de hand gelopen interesse naast al dat andere aan de wilgen gaan hangen. Neen, ik kijk wel uit naar de dagen die zich in het vooruitzicht zullen gaan voordoen. Het is nu eenmaal geen drempel die ik dien te overschrijden, geen aftelsom van dingen, hooguit dat de mate van beladenheid die zich voordoet aan het einde van het jaar zich dit keer reeds in september openbaart. Dus grijp ik weer eens terug op

HOGER.

EEN TRAP

MET ZOVEEL

WENTELINGEN

EEN LIFT

MET ZOVEEL

SNEL OMHOOG

EEN FLAT

MET ZOVEEL

ONBEWOONBAAR

EEN KRAAN

MET ZOVEEL

SNEL OMHOOG

EEN HOOGTE

MET ZOVEEL

GAAN BEKLIMMEN

EEN ZIEL

MET ZOVEEL

GAAN GELOVEN

EEN ZIJN

MET ZOVEEL

SAMEN ZIJN

EEN MENS

MET ZOVEEL

EENZAAM ZIJN.

Op twintig februari negentientweeennegentig als nummer 7 ooit ontsproten. Geen willekeur dit keer, maar het heeft er veel van dat ik door die willekeur waarschijnlijk de cijfertjes wat door elkaar haal… Ook ik rotzooi maar wat aan, na vandaag nog negen te gaan.