Mooie Mensen.

Door 1 juni 2015

IMG_7458

Het hield niet op! De afgelopen dagen zoveel mooie mensen ontmoet. Mooie mensen in de zin van een bijzonder innerlijk. Mensen die belangstelling hebben in de ander en dit ook duidelijk kenbaar maken. Niet met een sombere blik rond waarden, maar met een belangstellende oogopslag deel uitmaakten van de ambiance waarin zij zich bevonden. En de ambiance loog er niet om! Het is dn ook een omslag, wanneer de maandag zich zo manifesteert. Geen regenbuien, geen harde wind, geen voorbijgangers en het heeft er veel van dat de maandag als wasdag zich opmaakt voor de dinsdag wanneer alles weer een voorspelbaar verloop kent. Hetgeen de een rust, de ander mogelijk opscheept met een gevoel van verveling. En was het nu zo in mijn geval dat ik reikhalzend uitkijk naar een volgend weekend, daarvan is geenszins sprake. De aankomende avonden zijn al voor een belangrijk deel gevuld met de broodnodige variabelen, hetgeen mij in beweging houd. Indachtig het credo ‘vivere est movere’. Waardoor ik mijn Latijn nog enigszins in beweging houd… Minder tekst op een dag als vandaag en plaatjes van de afgelopen tijd. Waarbij ik toch ook nog enige aandacht vraag voor de band die UNIDOS gisteren in stalling bracht. Ja, je leest het goed in ‘stalling’ bracht, waarbij de donderslagen die zij wisten te produceren de ons omringende koeien in beweging bracht. Het is te hopen dat de romige melk niet in karnemelk is omgezet.

IMG_7473

 

Nu realiseer ik mij terdege dat een dag als vandaag een andere insteek veronderstelt. Het BEM gebeuren achter de rug, de kunst weer opgeruimd en het feit dat de locatie weer voldoet aan de eisen van een agrarisch bedrijf, spreken als het ware voor zich. Dat het weer het gisteren af liet weten en vandaag de zon weer schijnt (let op het gebruik van dat vermaledijde woord weer!) doet dit keer weinig ter zake. Dat er zaken zijn gedaan, netwerken zijn ontstaan en dat door het wisselen van (visite)kaartjes op termijn mogelijk een kleine herhaling van dit gebeuren zich voordoet, hooguit een wens die ik bij deze uitspreek. Want om nu nog eens 450 jaar te wachten wanneer de Berger- en Egmondermeerpolder negenhonderd jaar bestaat, daar zie ik op dit moment weinig kans toe, laat staan enige heil in. Dat mag duidelijk zijn. Tenzij ik alsnog besluit om mijn stoffelijke resten in plexiglas te hullen. Waardoor sprake kan zijn van een bepaalde vorm van onsterfelijkheid. Hoewel, ook daar valt aan te tornen… Neen, ik doe er dit keer goed aan om mijn fantasie wat in te perken. En wanneer ik daarmee bezig ben… leidt dit tot bovenstaand resultaat!

IMG_7448IMG_7462

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op maandag, 1 juni 2015 om 16:13 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.