Minder, steeds minder bont…

… blijkt dat ik vele tientallen boekjes heb gemaakt, vele duizenden foto’s heb vastgelegd en vele honderden heb laten afdrukken, is het einde zoek om niet te spreken van het feit dat in de nabije toekomst nog vele zullen volgen. De vraag waar dit alles toe leidt, laat ik maar wat ongewis, het feit dat ik lid ben van een fotoclub is geen excuus in deze. Toch maak ik daar wel degelijk gebruik van, wanneer een volgende bestelling zich voordoet. Of dit nu canvasdoeken betreft, of dat het afdrukken op aluminium zijn, acryl dan wel op aan ander materiaal terechtkomt, ik blijf op dit gebied wat megalomaan. Ik voel me even schuldig om niet veel later weer verder te gaan met het bekijken van die verschillende boekjes en staak op voorhand de mogelijkheid om dit totaal te gaan rubriceren. Daar is, ogenschijnlijk, geen beginnen aan. Hoewel, wat heet, wanneer je een selectie weet te maken zou het mogelijk kunnen zijn. Maar hoe te gaan selecteren” Zijn het de mogelijke spookbeelden die ik najaag, de momenten die ik heb vastgelegd en de emoties waarmee dit gepaard ging” Heeft het veel weg van de frustraties die ik in mijn werkzame leven heb opgelost door mij weer eens te buiten te gaan aan het aanschaffen van modellen ten behoeve van een treinbaan die er nooit is gekomen. En zijn het die dozen die nog steeds op zolder staan in afwachting van het moment waarop de inhoud dit pand zal gaan verlaten”! Ach wat doet het er eigenlijk toe. Leuke bezigheden die ik had bewaard voor mijn oude dag, niet wetend dat diezelfde oude dag voor voldoende ontspanning zorg weet te dragen. Vanavond naar het fotocafe, zaterdagavond naar een toneelvoorstelling, zondag naar de expositie van mijn zus en dan is het alweer maandag, loopt ook deze maand tegen het einde aan om woensdag Alkmaarders de gelegenheid te gaan geven om de Walk of History te gaan aanschouwen. Ik bedoel maar hoe bont wil je het eigenlijk hebben” En als er dan sprake is van bont zal het nepbont dienen te zijn om de Partij voor de dieren het minder moeilijk te maken. Geen bont in plaats van minder bont: hoe bont wil je het maken door met minder de toon te gaan zetten…