Met Paas in het vooruit- met die klok!

Of ik de zaken nu van buiten naar binnen sleep dan wel het omgekeerde, ik blijf daar net zo vrolijk onder. Waar ik in het verleden sprak over diepte-investeringen, heeft het er tegenwoordig veel van dat dit hooguit een potje is dat te breken valt. Noem het dan ook geen spaarpotje, maar meer een investering op termijn. Waarmee ik een bijdrage lever niet alleen aan mijn welzijn, maar meer nog van betekenis omtrent mijn toekomstig niet zijn. Waarbij ik me terdege realiseer dat ik de anderen met mijn bijzonderheden op zadel. In het verleden heb ik dan ook menig paard opgezadeld maar voel me geenszins over het paard getild. Hetgeen aangeeft dat ik wel degelijk over enig zelf-inzicht beschik. Althans, wanneer ik uitga van mezelf zoals ik ook met wat selfies aan de haal ben gegaan. Waar wederom niemand op zit te wachten maar ik dit wel weer als vermakelijk zou willen omschrijven. Bij deze dan ook doe!
Tussen de buien door de stad ingegaan. Nu valt ook dit als lichtelijk overdreven te omschrijven, gezien het doel dat ik voor vanmiddag had bedacht. Een bezoek aan Henk van Dijkhuizen die zijn winkel aan de Sint Jacobsstraat bedrijft. Waar voorheen melding werd gemaakt van de Galerie SJ1 is het tegenwoordig het werk van Henk dat in die ruimte een plek heeft verworven. De hoop dt dit ooit lonend zou kunnen gaan worden is door de afgelopen tijd achterhaald. Ik geef daar geenszins de ‘Verleiders’ daar de schuld van hoewel zij soms liederlijk andermans portemonnees van hun inhoud weten te beroven, Deijsselbloem zich verschuilt achter in het verleden toegezegde tegemoetkomingen om niet veel later zich weer op andere terreinen te gaan begeven, onze vriend uit het Torentje er alles aan gelegen is om de Minervanen de hand te kunnen blijven schudden en dat de verzekering dat op termijn de rol van de Eerste Kamer garant kan gaan staan omtrent een zekerheid dat juist dit kabinet de wrange voornemens kan voortzetten, daarnaast wordt het sprankje hoop dat als een lenteknopje uit het groen opduikt met alle vormen van koestering omgeven opdat. Couranten berichten daarover, de handelscommissie in China sprak daarover en de tolken hebben waarschijnlijk alles uit de kast moeten halen om de betrekkingen op een ander plan te tillen. En over tillen gesproken: ik heb nog steeds de idee dat ik aan alle kanten word getild. Is het niet door het pensioenfonds, dan komt dit wel door de SVB dan wel door die instantie die stelt dat het niet leuker valt te maken en hooguit aangeeft het wel makkelijker… en verder in het midden laat wat dat makkelijke dan zou kunnen zijn. De vooringevulde gegevens, de controle die in handen wordt gelegd van de betrokkene en het fenomeen van Box 3, het zwarte geld dat vergrijsd en het mogelijke wit dat aan ontbrekend zonlicht wordt blootgesteld. Waardoor een mate van vergeling wordt tegengehouden. Zo’n zaterdag is het wat mij betreft. En dat de klok (mede mogelijk gemaakt door… vul je eigen naam maar in!) een uur voor uit gaat, vooruit! Lammetjes in de wei, ergens een verdwaald ei en voor je het weet zijn ook de paasaanbiedingen alweer voor de helft van de prijs aan te schaffen. Simpelweg een kwestie van afwachten!