LEUK!


iGer.nl
Een leven zonder sprookje is net zo rijk of arm als een sprookje zonder leven. Dat heeft iets weg van een kip of ei maar geenszins is het mijn bedoeling om dat pad in te slaan. Want ik weet niet zo goed op welke manier dit verhaal van vandaag zal gaan eindigen. Rijden in een wagentje is “”n ding, helemaal naar Rotterdam een heel ander. Dat daar ooit schepen zijn vertrokken is ook vandaag weer gebleken. Want ook wij vertrokken daar. Met de Spido. Een daggie uit met het hele gezin heeft zich in een ver verleden wel eens voorgedaan en vroeg, neen smeekte om een herhaling. En wat is dan niet leuker dan een dag in Rotjeknor vertoeven. Niet naar de koopgoot, maar simpelweg het water op en langs kaaien slenteren. Ook daar was het weer naar. Een schaamteloze zon, weinig wind en stralende humeuren. We hoefden niets en deden weinig. Tenminste, het had er veel van dat we weinig deden. En wat we deden was simpelweg genieten. Van dit, van dat en nog het meeste van elkaar. Ook al deden we ook weer dingen apart. Zoals over de Erasmus brug lopen…
Kan een stad imponeren” Kan een fragment van een stad imponeren. En als dat fragment zich afspeelt langs die eerder genoemde kaaien, een toren zich door ‘abseilers’ laat verschalken en een binnenhaven doet denken aan ooit roemruchte werkers, kan het haast niet anders dan dat je in een deel van dat Rotterdamse vertoeft. Waar hoogbouw elkaar probeert te verdringen en waar het ene gebouw in grootte het andere in de schaduw probeert te zetten. Waar appartementen tot twintig hoog de lucht in rijzen, waar bewoners zich constant kunnen bezig houden met de stromen schepen die de waterweg weten te trotseren. Waar watertaxi’s als schaatsenrijders door het water klieven, voortgedreven door straalmotoren waarbij de stuwkracht onge”venaard is.


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl
Terwijl de zomer zich de laatste weken zeer bijzonder verongelijkt uit, het ene moment door tranen te plengen, het andere moment door vlagen uit te delen, een derde moment door de ruiten te geselen, het volgend moment de zon de gelegenheid te geven tussen de wolken door te knipogen om daarna weer te doen alsof de zakdoeken aan een waslijn niet bedoeld zijn als onbekende doekjes voor het bloeden, kan het niet anders dan dat de herfst aan het zwalken is. Of een poging waagt de afgelopen weken weer wat beter te maken. Laat onverlet dat juist deze dag een uitgesproken dag was. Alles zat mee. En heeft het geen zin om daar nog meer woorden aan vuil te maken. Dat doe ik dan ook niet. Het was gewoon meer dan de moeite waard.


iGer.nl
Gewoon LEUK! JA, MAAR WEL MET HOOFDLETTERS!