Kunst aan de Laat

Door 23 december 2016

img_6103 img_6101

Het loopt zoals het loopt en als je niet weet waar het is, loop je er zo aan voorbij. Kunst aan de Laat. Centrum voor actuele kunst staat er op het visitekaartje van Adriaan Vogelpoel. Schilderijen en bronzen beelden. Te kust en te keur en voor aantrekkelijke prijzen. Adriaan blijkt niet alleen een boeiend verteller te zijn voor wat betreft zijn levensgeschiedenis, maar ook op jonge leeftijd oog te hebben gehad voor kunst en de betrokken kunstenaar. En heeft in de loop van zijn leven vele werken kunnen aanschaffen. Maar ook Adriaan realiseert zich dat hij een man op leeftijd is. Dan doemt een ander beeld op: loslaten en kwijtraken, hetgeen mij brengt op het onderwerp van gisteren in het fotocafe. Vastleggen, loslaten en kwijtraken is de titel van mijn fotoboekje. En waar ik vanmiddag mee bezig ben geweest is aan de ene kant het vastleggen van verschillende werken van Willem Hopman, maar ben ik verder gegaan door in te zoomen op dit werk.

img_6092img_6093img_6094img_6095

Want wat had deze man voor talenten, of dit nu bronzen betreft dan dat het schilderijen dan wel aquarellen zijn, waar litho’s een klein deel van zijn mogelijkheden naar voren brengt. En ook deze zijn aanwezig in zijn Galerie. Kunst en iemand die op zeer jeugdige leeftijd daar oog voor had en oog voor heeft gehouden. Daarnaast een bouwbedrijf heeft gerund en ook nog eens door het leven en omstandigheden diep persoonlijk is geraakt. Een tijdlang het padje is kwijtgeraakt maar zich toch weer heeft kunnen herpakken. Zich waarschijnlijk ook regelmatig de vraag heeft gesteld wat de zin van het leven zou beogen. En daarnaast altijd dat oog heeft behouden voor kunst. Ik vond het een voorrecht om hem vandaag te mogen ontmoeten, want het was niet alleen dat voorrecht want de man die ik sprak was en is levensecht. En dat komt tegenwoordig nog zelden voor, maar waarschijnlijk zegt dat meer over mij dan over de ander….

img_6096img_6097img_6104img_6106

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op vrijdag, 23 december 2016 om 19:17 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.