KPK/BrugTheaterFestival 2


IMG_5907
De smaak van water. Regenwater dit keer, in plaats van slootwater, kanaalwater, rivierwater dan wel plaswater hoewel plaswater mogelijk in de toekomst een deel van de energiebehoefte kan gaan opvangen. Het volgende item dat zich laat scheiden, waar mogelijk medicijn gebruikers dan weer van worden uitgezonderd. Want die maken er een janboel van. Het kostbare gemeentepils dat bijvoorbeeld door Amstelwater wordt vervangen. Of misschien wel aangelengd. Ook dat zou in de toekomst zomaar kunnen gebeuren. Neen, ik ben niet zo’n uitgesproken merkdrinker. Amstel of Heineken, bier is bier wanneer er pils op staat, tenzij…
En dan komt’íe: Iedere kroeg zijn eigen soort. En al die verschillende soorten onderscheiden zich dan ook weer door verschillende namen: De Amstel, Gunnery’s, Stapper, De Pilaren, ‘t Kantoor, Tante Sannnie, Jinx, Odeon. En de wat deftigere: EETplaies, Heerlijk Nel dan wel Anne & Max. waardoor het bontgekleurde gezelschap van kroegen rond de Platte Stenenbrug in Alkmaar zijn dan wel haar beslag krijgt. En dan de onderwerpen: Van Fabriek tot het graf, Improvisatietheater Papaver, Fado do Norte, Een Affaire, Duits zijn mag weer, We slaan ons er wel doorheen, Dronken van Liefde, Over de schadelijkheid van tabak, Je kan de heuvels zien, Leven of Mars, Bedankt en tot kijk door Spiegel uit Egmond en niet in de laatste plaats: protesteer zelf ook es wat! Door Rian Evers en Cyrelle Faile.


IMG_5859


IMG_5882


IMG_5912
En om met dit laatste stel te beginnen: zang, gitaar en trompet als combinatie om het protest weer wat kleur te gaan bezorgen, deden alras een beroep om mee te gaan zingen. En dat werd dan ook uit volle borst gedaan op liederen van Bob Dylan, Roger Waters, Leonhard Cohen en niet te vergeten onze eigen protestliedzanger Boudewijn de Groot. Dit keer geen Meneer de President (waarbij Poetin mogelijk een rol had kunnen spelen, echter in het kader van onze vriendschapsbanden niet naar voren werd gehaald), maar meer ballades die nog steeds niet aan actualiteit hebben ingeboet. Alsof de boetedoening van de mens een eeuwigdurend karakter dient te hebben.


IMG_5927


IMG_5947
Ik mocht verschillende voorstellingen aanschouwen en had daarnaast het genoegen om het een en ander vast te leggen. Deed dit met de steun van Nico Hoek, waardoor hij in zekere zin mijn toeverlaat werd tot… in De Amstel. Wij zouden een biertje gaan drinken voor wij gezamenlijk de aftocht zouden gaan blazen. En het mag geen toeval zijn dat wij mochten kennis maken met mevrouw Marja Bak-Aal, waarvan ik regelmatig foto’s vanuit de Egmonden in de krant heb mogen aanschouwen. Zij was voor de tweede keer aanwezig bij dit festival. Ooit als ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Alkmaar werkzaam geweest, nu van haar pensioen en haar hobby fotografie aan het genieten. En het moest wel zo zijn dat de kennismaking, wat mij betreft, ruimschoots in het potje viel! Dank daarvoor en voor wat betreft het genoegen… ook dit keer geheel en al aan mijn zijde!


IMG_5873