klap


iGer.nl
En dan is het weer morgen of beter toch weer vandaag.
Terwijl de nacht nog dient plaats te vinden.
En maak ik graag gebruik van het woord weer.
Kijken hoe vaak ik weer weer kan gebruiken.
Om het heen en weer weer op te roepen.
Want het weer roept iedere keer weer een reactie op. Naast voetbal. Of dat het weer het weer af laat weten. Een ijskoude wind in de weer is. Het bijna laat ijzen. Een f”hn voor warmte kan zorgen. Als variant op het aloude ijzen & f”hnen. Of het obligate vriezen en dooien. Waarbij de v soms in een F veranderde. Ook een vorm van ommekeer. Zoals een begin het einde vertegenwoordigt. En omgekeerd veelal voor zichzelf spreekt. En lees ik terug wat heen geschreven was. Las als het ware. En dan niet kan zeggen wat ik heen las” Maar ook andere dingen kan ik nog niet zeggen.
Omdat die zich, in tijd, straks voordoen. Als de dingen gaan zoals de dingen kunnen gaan.


iGer.nl
Want wij brachten weer een avond met elkaar door. En genoten van de momenten. Waarin dingen niet gezegd maar wel gevoeld worden. Vier mensen. Verschillend van elkaar en toch weer dat gemeenschappelijke. De keuzes die zich voordeden. En de keuzes die zijn gemaakt. Omtrent een aantal foto’s. Uiteindelijk een twintigtal. De volgorde. En de plek die zij op dat doek zullen gaan innemen. En ik mijn bijdrage jammerlijk niet bij elkaar kon vinden. Maar wel weer weet waar het over gaat. Alsof dat nu zo belangrijk is…
ja, dat is belangrijk! Kiezen echter, vind ik lastig. Hoor mij niet zeggen dat ik keuzes vaak lastig vind, want soms ben ik gewoon de speelbal. Een speelbal in mijn eigen zijn. Stress ontkennend. Stress verkennend. Stress onthoudend. Stressloos zijn. Hoewel”
Foto’s. Een portfolio. Een portfolio vullen. Op zwart. Op wit. Kleuren. Accenten. 1. 10. 100. 1000. En dan nog weer wat meer” Houden. Vasthouden. Tevreden. Ontevreden. Detail. Grote lijnen.
Smaak. Varianten. Gelijk het eten wat Nic iedere keer weer van een tipje weet te voorzien. Papillen die overuren maken. Sluiers die eigen wegen gaan bewandelen. Een indruk. Ik liet uit afdrukken kiezen. En ik koos al wat.
Vulling. Vergelijking. Afwegingen. Overwegingen. Bezig zijn. In beweging blijven. Weer een leer. Een volgende keer”
Waarop zijn keuzen gebaseerd. Op momenten” Op omstandigheid” Op baat” Op gevoel” Op herinnering” Op verzamelen. Op inhaligheid misschien” Op angst” Of angsten” Op bekendheid”
Of is het juist de onbekendheid waar ik op afstap” Omdat het mij boeit” Omdat het zo bijzonder gewoon is” Omdat gewoon zo bijzonder is” Omdat ik wik” En daardoor weeg”
Een biertje op. Twee biertjes op. En met Dik gerookt. Gewoon, omdat dat bij het hele gebeuren past. 1 sjekkie in de week. Voorheen 1 sjekkie per half uur. Als ik wakker was. En nu” Ik geniet. En ik genoot.
Van ene bepaalde mate van afzien. Van grenzen verleggen. Grenzen opzoeken. Zoals zo vaak in het leven. Het overwegen van risico’s. En de voldoening. Spelen met je leven.
En ergens in je achterhoofd het weten dat Ispahaan om de hoek kan wachten. Of over de top gaan. Van een mens. Een machine. Die in één klap mensen wegvaagt. In Tripolis. Mensen die van ergens naar nergens zijn gegaan.
Vandaag een indruk. En van de weeromstuit een afdruk. Wat het een dan wel het ander aangeeft. Gebeurtenissen. Dingen van vandaag. En nogal wat drukte omtrent het weer. De kachel aan.
Van hier
vandaar”
FINGER / PRINT
Jouw kop,
kwaadwillig
is de frons
die delen splijt
je haar,
te lang voor deze
tijd
ligt het moment
besloten
in jezelf
opgesloten
je blik,
gericht
op een punt
waar het kader
van de foto
de onbeschreven
rand
de vingerafdruk
van een
verdwaalde
duim.


iGer.nl
En hoe het verder gaat”