kermisgasten

Door 29 augustus 2014

Als ware liefde bestaat, zal die liefde geen pijn doen, laat staan dat er dan liedjes over gezongen zouden worden. True love en love hurts, waarmee in een kort bestek iets wordt aangegeven dat menig mens in zijn of haar zal hebben meegemaakt. De lach die door de traan wordt achterhaald en het concert dat stomweg doorgaat. Tegeltjeswijsheden van de bovenste plank, waarbij de leugen zich uit de voeten maakt. Truth or dare, was ooit een spel dat ik mocht spelen in de kantine van het voormalige Gesticht Duin & Bosch, waarbij Elaine G. de rol van quizmeesteres op zich nam. Hetgeen zij met alle verve deed. De eerste ook die de bundel ‘Ik ben voor niemand iemand meer’ met het eerste briefje van 100 gulden ging sponsoren. Vandaar ook de plaats die zij inneemt in de bedankjes die aan het eind van dat geheel een plek verworven. Daar gaat het vandaag wat minder om, neen meer wil ik mijn aandacht richten op die meer dan aimabele Piet, in de volksmond burgemeesterpiet, de eerst ingezetene van de Stad Alkmaar, met zijn eigen authentieke Stadsregering, waarbij Victor, Peter, Mirjam, Elly, Anjo en Jan absoluut niet vergeten mogen worden. Victor en Anjo halen regelmatig de courant, Elly doet niet veel voor hen onder, hoewel zij nog niet eens zolang op het skai van de wethouderszetel zit, Jan doet het voorkomen dat hij het geregeld geregeld heeft, een heen en weertje op de Kanaalkade kun je rustig aan hem overlaten, terwijl Peter er goed in is om vele vogels over het touwtje te laten wippen, en Mirjam met de beide speldjes in haar weelderige haar, hoog uit de courant haalt, wanneer zij haar jeugdig optimisme door overschrijdingen in het water ziet vallen, en de reddende engel Gijs alsnog ondernemend Alkmaar onder zijn vleugels weet te vangen. Terwijl Rudmer in de Tweede Kamer er alles aan doet om Alkmaar in de vaart der volkeren een ereplaats te bezorgen, door te pleiten voor het om zeep brengen van meeuwen, hij wat dat betreft bepaaldelijk achterloopt dan wel de komkommertijd naar de Russische steppen verhuist, doe ik er weinig aan of hooguit iets om de huidige Burgemeester even in mijn zonnetje te zetten. De VVD ziet namelijk het liefst dat deze burgervader vertrekt, zodra de fusie met Graft-De Rijp en De Schermer zich manifesteert. Ongetwijfeld is die eerder genoemde Rudmer een mogelijke kandidaat, want waar zijn partij in de Tweede Kamer hem heeft afgescheept,ook dat liegt er bepaaldelijk niet om. Iets met dieren, wordt verondersteld…

IMG_3622

Neen, het was gisteren op de Kermis de middag voor de mogelijk in hun wens vervulde wenswachtenden, die hun opwachting kwamen maken. Een feestelijk geheel met een tweetal ballonnen clowns, oliebollen en alles wat al jarenlang uit de kast wordt gehaald om ‘mensen met mogelijkheden’ in rolstoelen voortbewogen door zeer betrokken mantel(meeuwen)zorgers een middagje kermisplezier te bezorgen. Ik houd het bij een tweetal foto’s dit keer. De van oliebollen smullende gasten en onze Burgemeesterpiet. Waarbij dit keer zijn blauwe pochet wat bleu aandoet, maar dat kan aan mijn ogen liggen….

IMG_3626

 

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op vrijdag, 29 augustus 2014 om 10:54 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.