keerweer


iGer.nl
Want stel JU NU eens voor”
Als JU het NU voorstelt heb JU grote kans dat JU met een schuin oog en een ietwat meewarige blik bekeken wordt. Dat komt er dan van als JU NU het NU voorstelt. ‘Ik ben er toch!’, zou iemand kunnen zeggen. En ook daarin heeft de ander dan weer gelijk.
Overdacht ik vandaag terwijl het weer mij noodde om weer wat meer om mij heen te kijken. Een kapotte Abri, tenminste een ruit die moed- of kwaadwillig in Duralex veranderd was. Een hekwerk dat een bocht probeert te bewegwijzeren en gelijkertijd weet te behoeden voor de vaart van het kanaal. Of de vaart om het kanaal in te gaan probeert te verminderen. In de periode dat een 30 kilometerbord kon leiden tot maximale snelheden. Een fietser, een brommer, een wandelaar en een hond, die uitgelaten wordt.
Lieflijk, landelijk en in zekere zin berustend. Rustend op het water en in stille afwachting van een passerende boot. Een kruiser op doortocht. Een zeiljacht varend op de motor.
Een zandschip. Van Grinza” Spaansen staat er op een rode vlag. Wachtende mensen. Fietsers. En men heeft zomaar weer tijd. De vlotbrug bepaalt de jacht naar de overkant. Alsof de jacht naar de tijd opeens ophoudt te bestaan.


iGer.nl
De tijd, voor even, stil komt te staan. En mensen de gelegenheid biedt om rond zich heen te kijken. Even om te kijken. Om daarna toch weer snel vooruit te kijken.
Op weg en onderweg naar morgen.
Alsof de volgende woorden van nul en generlei betekenis zouden kunnen zijn:

herinner je gisteren,

droom van morgen,

leef vandaag!

Naast Ajam ketjap. Smoor rendang. Groep Johan. Simone v/d Vlugt herfstlied. Op een briefje. Ik geef het op een briefje. Aantekeningen. Om teksten op te gaan baseren. Te kunnen baseren. Om de vraag niet te beantwoorden. ‘Waar gaat dit over”!’ Ik weet het niet, ik weet het vaak niet. Ik weet alleen wel dat ik het niet weet. Huldig deze zekerheid.

Om mijn zijn te bestendigen. Om dagen bewust te zijn. Bewustzijn. Ga heen en keer weer. Het heen en weer.

Als een onderdeel in dit geheel van zijn. Opdat ik grip houd. Op variaties van de verschillende situaties. Om te delen. Te overdenken. Mijn zinnen zichtbaar te verzetten. Mijn pad te plaveien en mijn weg te vervolgen. Als Klein Duimpje. Met beelden in plaats van de steentjes. Maar ook steentjes kom ik tegen. Mensen die aan de weg werken. Mijn weg”! Onze weg”!


iGer.nl
In Haarlem” Naar Haarlem heen en weer. Heen en weder. Wederom. Want het Spaarne stroomt nog steeds. De toneelschuur schuurt tegen het Gerechtsgebouw aan. En de parkeergarage eist een overdadige tol. Negen euro voor nog geen drie uur is niet gepiest en toch nat. Gelijk de vloer aldaar. Harrie tegen het lijf gelopen. Medewerker bij de Provincie. En het gemeenschappelijke wat wij delen: Schalkhaar, Santpoort en hartproblemen. Hij doet het slechts met wat boezemfibrilleren. Ook dat kan zomaar komen te verkeren… Hij zal de groeten doen aan zijn vrouw, onze wederzijdse naamgenoot: Wikje die eigenlijk Wikstje heet en het mij makkelijk maakt om haar Wik te noemen. Een kwartier voor V & D in de Groote Houtstraat. Staan ‘beppe’ naast een groene telefooncel. Wetenswaardigheden. Dat moet zo zijn. Ga heen en

KEERom

Met een vaart

nadert

het kanaal

weet ik net

te ontglippen

het rempedaal

weigert

het plaveisel

geplaveid

als ik voor

mij kijk, een

weg voor

uit, verdwijnt

in

blauwe lucht

ik huiver

niet

wordt voort

gedreven

en waag

mij naar

de horizon.Kere weer om, reuze, reuze,
Kere weer om, reuze trom!


iGer.nl
Sla erop! En laat de donder donderen! Geniet! Juist ook weer van deze
Dag!