K anaal Parade

Door 26 mei 2012

Alkmaar heeft ‘t! De vaart der volkeren. En in die vaart der volkeren ontkom je niet aan een koolvlet of wat. Uit ooit het land der duizend eilanden. Dit keer niet met kool dan wel kaas bevolkt. Met Geuzen in zekere zin. Drag-queens in een beperkte mate. En jongeren. Uit de kast. En wat senioren. Nog niet in de kast. Maar dat zal, op termijn, mogelijk weer gaan plaatsvinden. Althans, dat is de verwachting. Schijnt iets met tolerantie te maken te hebben. Of, als in veel gevallen, schijntolerantie. Hypocrisie in onbeschofte mate. Voor als je met de mond beleid, wat met de achterkant beleden wordt.

Daar draait het om vandaag. Een impressie van de Grachten Parade in Alkmaar. Dertig boten, enkele honderden ‘opvarenden’ en een tienduizend bezoekers. En schitterend weer! De afsluiting van de Roze Week. Kleurrijk, uitdagend en een tikje provocerend. En doordrenkt van de kleuren van de politieke partijen. Iedere stem is er nu eenmaal een. Welke eigenlijk, in eerste instantie, de Kanaal Parade Alkmaar zou gaan heten. “Maar je, die ‘K’ is zo weggehaald op aankondigingsborden. Daarom hebben we er voor gekozen om ‘m de Alkmaarse Grachten Parade te noemen.” En Arjan Dijkman zijn gezicht vertoont een vette grijns…

Noem het een impressie. Neem kennis van een stad die zich, voor even, majesteitelijk presenteert. Al was het door middel van die Grachten Parade. En op een hoogtepunt af te sluiten: ook Bonnie (St. Clair) kwam zowaar nog in Alkmaar langs. Om buiten te gaan spelen….

 

Tags: , ,

Dit bericht was geplaatst op zaterdag, 26 mei 2012 om 19:31 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.