Jeff komt voorbij

Curieus. Een mengeling van curie in de vorm van het pauselijk hof en een merkwaardige zeldzaamheid. Maar dat is mijn interpretatie. Mijn uitleg van al die kronkels die zich in mijn hersenen voordoen. Waarmee ik spelletjes doe. Nog beter zou het zijn dat ik daar spelletjes mee deed. En dat ik dan die spelletjes weet te delen.
Maar juist dat, daar weet ik weer geen handen en voeten aan te geven. Het is, als het ware, of mijn centrale groeve continue de scheidslijn is. En ik mij daar aan heb te houden. Mij daar ook aan ben gaan houden. En door dit vrij obsessief te doen mij ook jarenlang verborgen heb weten te houden. Tenminste, in de ogen van zij die mij zo dierbaar zijn. Alsof ik mij niet toestond hiervan te genieten. Tevreden noemde ik mijn zijn. En was hier ook heel tevreden mee. Dacht dat mijn tevredenheid ook zichtbaar is voor anderen. Mij daar deerlijk in vergiste. Omdat ik slechts stilstond bij mijn visie, mijn denkbeelden en mijn uitleg. Alsof ik wel niet beter wist. Of juist vergat dit aan te geven. Het kenbaar maken wat mij weer andere hoofdbrekens bezorgde en om daarvan af te zijn… mij huldigde in zwijgen.
 


iGer.nl
Vandaag alweer onderweg geweest. Voorbereidingen voor de trip die wij aankomende week gaan ondernemen. Het onbekende waarheen en het in het midden laten waarvoor. Om er eens uit te zijn. Op een andere manier naar de wereld te gaan kijken. De hut die zich laat voortbewegen door het Carisma dat zich voordoet. Nu klopt dit verhaal niet helemaal, maar daar gaat het dit keer niet om. Waar het omgaat is dat ik een onbepaalde tijd verstek zal laten gaan. Ik dit keer niet zozeer teksten in de toekomst zal gaan debiteren er echter over denk om dit keer eens een verzameling niet gepubliceerde plaatjes te laten zien. Zonder enige tekst laat staan daar een uitleg aan weet toe te voegen. Of mij dit lukt” Ach, soms is het beter stil te staan bij een voornemen dan dat de realiteit van alledag zich weer eens laat aanschouwen.
De reden” Ik was bij Popeye. Hoorde daar muziek die deed denken aan Blue grass. Maar vergiste me weer eens tomeloos. Jeff Beck nodigde een aantal speciale gasten uit (Imelda May, Darrel Higham, Brian Setzer, Gary U.S. Bonds, Trombone Shorty) en speelde in de Jazz Club in New York City. ‘Forever associated with the legendary Les Paul.’ Les Paul” Ik hoor het ju denken. Waar is dan die vermetele Mary Ford”! Wel, haar plaats wordt dit keer ingenomen door eerder genoemde Imelda May. Tussen 1950 en 1954 hadden zij 16 hits. 16 HITS! Vraag mij niet welke nummers dit allemaal betrof, want daar zou ik geen antwoord op kunnen geven. Wel dat de stijl van Les Paul op een geweldige manier door die eerder genoemd Beck naar voren wordt gebracht. Hetgeen mij deed besluiten om ook een andere cd van de man aan te schaffen.


iGer.nl 
Dan verdwaal ik wederom in het verleden. Kom ik namen tegen als Jimmy Page, Eric Clapton, Rod Stewart, John Mayall en de ooit legendarische Yardbirds. Keith Moon en tenslotte de Jeff Beck Group. Verdwaalde nummers als ‘You shook me , Hi Ho Silver Lining, Jailhouse Rock dan wel I’ve Been Drinking’. En dan” Ja, dan kan mijn dag niet meer stuk. Verdwalen in de muziek van een ander onder de noemer van Rockabilly. Muziek die eigen verhalen gaan vertellen. Klanken die doen denken aan een tijd die ooit geweest is. Waarbij het experiment niet werd geschuwd. Zoals tegenwoordig ook het experiment niet wordt geschuwd. Maar ik daar heel andere associaties mee heb, want ooit toen, ja toen dacht ik dat de wereld aan mijn voeten lag. Een groter vergissing heb ik niet kunnen maken. Want niet alleen mijn maat bleek veel te klein, maar de wereld was ook stukken groter. Ach, die tijd en die herinneringen…
 


iGer.nl
doe het dit keer dan maar met de dingen die ik nu te berde breng. Als daar wat op af te dingen valt… laat het mij even weten. Dan kan ik daar in de aankomende dagen nog rekening mee houden. Hoewel, Kaeskoppenstad staat weer op het punt van uitbreken en het kan haast niet anders dan dat daar ook nog het een of ander over op te merken valt. Dus voor vandaag: tot morgen!


iGer.nl