Inleiding t.a.v. het sarcastisch woordenboek.

Mijn vrouw is niet altijd even blij met mij! Terecht durf ik te stellen. Want geregeld maak ik er een potje van. Waar aan de ene kant goederen het huis verlaten, sleep ik aan de andere kant goederen naar binnen. Neem nu mijn huidige belangstelling, althans mijn volgende interesse dan wel mijn volgende hobby: fotografie. Ook daar weet ik weer, op mijn manier illusies aan te koppelen. En daarnaast ben ik zeer gevoelig voor aanbiedingen. Naast mijn vaste leverancier de HEMA, weet ik mij een weg te banen door Poster XXL dan wel een volgende webshop die met de hoogst mogelijke aanbiedingen die gevoelige snaar weten te raken. En waarbij ik zeker niet schroom om de diverse pakketten thuis te laten bezorgen. In de illusie dat… ik denk op termijn te kunnen gaan exposeren. Niet hier maar eerder daar dan wel elders. Niet dat ik de idee koester dat anderen op mijn interesse zitten te wachten, hoewel ik in niet onbelangrijke mate toch wel kick op de aanprijzingen van anderen. Dan dien ik stappen te ondernemen en juist in het ondernemen van die stappen ontdek ik bij mezelf een zekere mate van schroom. Nu weet ik, gelijk een jager, dat niet geschoten per definitie altijd mis is, zo ook met de staatsloterij dan wel de postcode dan wel nog een derde aanbieder, maar dan nog bestaat een belangrijk deel van mijn leven in het koesteren van illusies dan wel dagdromen. Het zal wel iets met familiaire genen te maken hebben…


IMG_4783
Als entree naar een volgend uitstapje dat zich voordoet. Waar ik aan de ene kant de huiselijkheid hoog acht, ontdek ik aan de andere kant dat ik niet schroom om mijn blik en daardoor mijn zijn elders te gaan verpozen. Het heeft niets te maken met een zekere onrust, maar meer te maken met het feit dat mij ooit is aangeraden ‘leuke dingen’ te gaan doen en het plukken van de dag als een ware standaard te gaan huldigen. Ook dat is ruimschoots aan mij besteed! Nogmaals, soms ten koste van de eerder genoemde opmerking, maar dit keer in de vorm van een terzijde. Dus ga ik vandaag over tot de orde van de dag, met dien verstande dat ik voor de aankomende dagen een beroep doe op het SARCASTISCH WOORDENBOEK, een boekwerk dat ik mocht ontvangen van mijn vriend Jan. Hem lukt het iedere keer weer mij versteld te laten staan. En dat valt zeer in hem te waarderen, hetgeen de vraag oproept waar ik het aan te danken heb…”! Voor vandaag even genoeg! Laat ik de blik gaan werpen op morgen.


IMG_4858