In mijn badjas…

Ik verheug mij er al een aantal dagen op. Een portie ordinaire, onvervalste bami goreng. Van de Chinees, zonder poespas of andere liflafjes. Gewoon straigt, zoals ik het ooit in Groningen mocht ervaren, hoewel, dat was toen nasi goreng, van een andere orde in een totaal andere tijd. Met mijn oom en tante die ervaring hadden met de rijsttafel, door een jarenlang verblijf in de tropen. Hij was werkzaam bij BPM (Bataafse Petroleum Maatschappij) en ik vroeg toen in mijn onschuld of ze een aapje voor mij mee terug zouden nemen. Het werd een slang, een houten slang die in de loop der tijd het loodje heeft gelegd. En sinds die tijd ben ik toch wel een fervent aanhanger geworden van die simpele, op de Nederlandse schoen geleesde Chinees/Indische keuken. Hoe eenvoudig kan het leven zijn en hoe simpel kan wat ham, wat kruid, wat groente en dat gepocheerde ei tegenwoordig smaken. Neen, geen sate, geen oedang, geen gambing, geen Tjap Tjoy, Babi Pangang en niet eens Addie die in de buurt te vinden is. En een boek, de stofzuiger en het simpelweg verloren gaan in het werk dat anderen op een ander moment uit de pen hebben laten rollen. Douglas & Child en de curieuze en fameuze special agent Pendergast, die weer eens verstrikt raakt in moord en geweld en daardoor mij aan hen gebonden houdt. De eenvoud van een onbestorven weduwnaar, die alle tijd van de wereld heeft en het grootste deel van de dag in nachtkledij en kamerjas heeft doorgebracht. En dat alles naar aanleiding van die kaart die ik mocht ontvangen: van V & M. Lieve pap, Vrolijke paasdagen! Het lijkt zo net kerst he ;-)! Geniet lekker van jouw wek in alle rust. Je kan elke dag ravioli uit blik eten, je kan het huis laten verstoffen, je hoeft je haren niet te kammen en kan de hele dag in je badjas rondlopen. Veel plezier! Wij missen je hier wel hoor, maar over 4 weken zijn we er weer. Hele dikke knuffel, V & M
Maar over dat verstoffen gesproken, vandaag toch maar weer die stofzuiger gepakt, heerlijk in mijn ochtendjas de kantjes stof vrij gezogen, morgen een poging wagen aan de bovenboel en voor de rest: nog zeker drie dagen aan die Chinees/Indische keuken gaan wijden!


IMG_0724


IMG_0725


IMG_0726


IMG_0727