Imago of identiteit(scrisis"!)


IMG_6384 (2)
Op zoek naar een origineel cadeau”! Schroom niet, maar wat te denken van RAFELS, LICHT GEDICHT”! En dat voor de belachelijke prijs van 10,00 euro. Gedicht en foto van mijn hand, wat wil je nog meer”! Nu weet ik wel dat de staatsloterij veel aantrekkelijker kan zijn, maar de kans op een prijs is relatief klein. Bij mij weet je dat er fysiek wat tegenover komt te staan. En dat is, in de huidige vluchtige tijd, toch ook wel wat waard. Neen, voor mij geen face-book, geen ander sociaal medium laat staan dat ik me mee laat sleuren door de waan van de dag, neen dan liever wat woorden die ik ooit heb gekoesterd en waar ik, door dit te laten printen, als het ware afstand van heb genomen. Om, met een knipoog naar de huidige overwegingen, het idee te hebben dat ik iets heb ‘losgelaten’. Nu valt dat met mijn loslaten in de regel bitter tegen, gewend als ik ben aan pure chocolade, maar als het echt niet anders kan draai ik mijn hand niet om wanneer dit melk betreft. Het Joris Driepinter gevoel heb ik dankzij de verplichte schoolmelk nu eenmaal tot mij mogen/moeten nemen. Gelijk de levertraan die, met behulp van suiker, mijn botten van een structuur diende te voorzien waar ik momenteel nog steeds dankbaar gebruik van weet te maken. Althans, dat is wat ik mezelf wijs maak. En met dat wijs maken van mezelf, bewijs ik me in de regel dat ik goed bezig ben. Een kwestie van jezelf in het ootje willen nemen, jezelf niet helemaal serieus nemen en de lach en de traan als deelgenoot van je zijn te koesteren. Om het even of dit nu juist dan wel onjuist zou kunnen zijn…


IMG_6385
Ben bezig met schrijven. Bedank kaartjes sturen. Met dit keer een ietwat bijzondere postzegel. Een kwestie van smaak. Een kwestie van doen. En ook dit keer schijt te hebben aan ‘Dronken Naatje’, die ooit op de Dam in Amsterdam te vinden was. Zal wel model hebben gestaan voor die kous. Hoewel kousen in die tijd waarschijnlijk nog niet zo gangbaar waren. Een ander tijd die ook totaal andere mogelijkheden te beiden had. En de mogelijkheden die zich tegenwoordig voordoen schijnbaar onuitputtelijk zijn. En ik rommel binnen die mogelijkheden wat binnen maar voornamelijk buiten de marges. Hetgeen mij uitstekend bevalt! Neem nu vandaag. Ik mocht een brief ontvangen van PostNL. Waar ik naar uitkeek. Om mezelf wat meer te gaan promoten. En een bedankje de deur uit te doen. Reclame maken voor ‘me eige’, hetgeen dan weer met een onderliggende bedoeling is gedaan. Ik moet nu eenmaal nog een aantal rafels kwijt. En wat valt er dan niet beter te bedenken dan anderen een suggestie te doen. Vrijblijvend natuurlijk, hoewel ook dat enigszins discutabel is en waarschijnlijk ook zal blijven. Ook dat doet er dit keer niet toe. Bezig zijn en bezig blijven opdat de geraniums van mijn blik bespaard blijven. En met dat gegeven in mijn achterhoofd: wat te denken van deze”!