Ik deed wat.

Ik doe wat, ik denk wat, ik schrijf wat en draag wat voor. Met mij waarschijnlijk vele anderen die ook wat doen, ook wat denken, ook wat schrijven en het dan af laten weten. Want voordragen gaat niet zomaar, om iets voor te dragen dien je een drempel over te steken en achter je te laten. Voordragen is niet eenieder gegund, voordragen gaat gepaard met bepaalde intonaties en niet iedere stem leent zich voor een voordracht. Zeker niet wanneer je je eigen stem achteraf beluistert. Dan gaat klankkleur een rol spelen. En wanneer ik vanmiddag in een gezelschap mag verkeren waarbij warmt en intonatie gepaard gaan met het gedicht dat wordt voorgedragen, wordt het ineens een ander verhaal. De stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar, had de eervolle taak om iedere dichter te introduceren. En dat deed zij met verve. Hetgeen van mijn kant resulteerde in een compliment. Daar heb ik geen reclame voor nodig, hoewel ook dat een goede manier kan zijn om de ander te erkennen. Dichters die een poging waagden om hun innerlijke zielenroerselen over het voetlicht te brengen. En het publiek dat hen met een hartelijk applaus bedankten. 21 maart is de dag van wereldwijde poezie en dat het vandaag in Alkmaar werd ingeluid zal wel iets met de Victorie vandoen hebben. Misschien ietwat chauvinistisch, maar dan nog gemeend. Er werd op een harp getokkeld, de voortrekkers van zowel de Dichterskring en het Dichtersgilde kon ik vereeuwigen en ook Nina moest er dit keer aan geloven. En dat maakte deze zaterdag bijzonder feijn. Waarmee ik een andere toon ga zetten, want ook Michael zag er weer in zijn zondagse pak meer dan genoeglijk uit. Mogelijk dat genoeglijk in dit kader wat ongepast is, toch laat ik dit zo staan. Een heer van stand, een heer ook die ik op een ander moment eerder mocht vastleggen. Hetgeen ik dan ook in gepaste eerbied heb laten plaatsvinden. Zo’n dag was het vandaag die zijn bekroning vond in het kader waarmee ik morgen het 80-jarig bestaan van de NVPV-afd. Alkmaar ga opluisteren. Ik doe wat en denk dat ik daar goed aan doe. Maar wat deed jij”!


IMG_1412


IMG_1413


IMG_1414


IMG_1415