Ik ben gek!

Ben ik gek”
Wij wonen in een land waar mensen door regen, wind en sneeuw op hun fietsen zitten. Waar iedereen zit te wachten tot dat alles bevroren is, zodat ze het ijs op kunnen. Waar iedereen wordt gefeliciteerd op mijn verjaardagsfeestje. Waar hoe zouter de drop hoe beter. Waar niemand in een rijtje staat. Waar mensen altijd boterhammetjes mee hebben op een dagje uit. Of een kofferbak vol eten meenemen op een kampeervakantie. Waar een verjaardagskalender zich altijd in de WC bevindt. Waar hagelslag op brood wordt gegeten. Waar gordijnen ‘s avonds niet dichtgetrokken worden.
Maar ja – spek en eieren als ontbijt, gelardeerd met worstjes” Om 23.00 uur naar huis moeten gaan, omdat de kroeg dichtgaat” Lauw bier drinken” Fish ‘n chips als nationaal gerecht”Tapijt in de badkamer”Wel in het rijtje gaan staan wachten als de rest voordringt” Te beleefd zijn om daarvan iets te zeggen” In een rokje en een hemdje uitgaan in december”
Wie is er nou gek”!!
Een opdracht uit het verleden. Mijn verleden nota bene. Een verleden wat ooit een keerzijde naar voren bracht. Een verleden dat zich nu laat documenteren. Door de tijd. Door de omstandigheid. En juist die omstandigheid bracht mij ertoe om juli op een BIJZONDERE manier onder de aandacht van de goegemeente te gaan brengen. Door de dagen in het verschiet, van een ietwat andere invulling te gaan voorzien. Voorwaar ik heb nog geen enkel idee hoe dit uit zal gaan pakken. Maar wat ik nu reeds kan vermelden, is dat ook deze toekomstige cirkel rond zal zijn.
Opdat weggaan gelijkstaat met de terugkomst. Want wie de ene stap zet, dient rekening te houden met de volgende…
Benieuwd” Wacht maar af!