Humor en de straat

Humor en de straat hebben niets met elkaar te maken. Maar als iemand stelt dat de humor op straat ligt, is het soms wat lastig zoeken. Neen, je kunt er gemakkelijk overheen stappen dan wel overheen kijken. Dan valt er ook weinig te zoeken, laat staan dat je wat zult vinden. En wie niet zoekt zal nooit wat vinden. Als dat geen humor is…”!


iGer.nl
Een gefronste bijdrage staat voor vandaag op het menu. Niet dat ik JU nu wat wil maken onder de noemer wat maak je me nu, maar toch. Want zo’n lolbroek ben ik niet van mezelf. Om de humor van mijn daden in te zien, zal het moeilijk worden de ander kostelijk te vermaken. Kostenloos zal heel wat makkelijker gaan. En daar springen spontaan de rode streepjes weer op het scherm. Omdat de woorden die uit mijn brein ontvloeien niet altijd volgbaar zijn. Eerder onnavolgbaar!
Ik houd daarvan! En vind, over het geheel genomen, dat ik daar wel leuk mee bezig kan gaan. Behalve zondag. Toen werd ik op mijn mond getikt, omdat het bestak zich in mijn vingers bevond. ‘Ein Nietenteller.’ Was een woord wat staat voor perfectie. Eigenlijk meer dan perfectie! Het bijkans volmaakte. Indien het de taal betreft kan er sprake zijn van een overeenkomst met een purist. Een taalzuiveraar. Zoals het woord ‘middels’ een Germanismus van de Nederlandse woordenvloed ‘door middel van’ middels ‘mittels’ is “berzetzt. Ik maakte de opmerking dat hier het Nederlandse gezegde ‘mierenneuker’ een plek zou kunnen verdienen. En werd daarbij gecorrigeerd door een disgenoot die mij attendeerde op het feit dat het gebruik van dit soort woorden in een andere ambiance schade zou kunnen doen aan de betoger. En dat zou dan weer ‘schade’ zijn.
Nu ben ik niet zo’n Puritein. Absoluut geen aanhanger van strenge zeden. Anders zou ‘Afscheid’ nooit het licht hebben gezien. En zou ik nu geen enkel boek meer op zolder hebben. Want het was dan nooit in druk verschenen. En toch liggen er nog zo’n tweehonderdenvijftig exemplaren op de ander te wachten. Naast een twintigtal dat in het Pest- en Dolhuys in Haarlem in de boekenkast staat. Waar toch een dertigtal is verdwenen. Ook daar wil ik het niet over hebben.
Neen, vandaag houd ik het bij het volgende:

Hi,

ik ben shoppen : ” )

vul jij ‘t saldo

even aan

xxx


iGer.nl

of deze

Heb je al een

keer ged8

ik wil dood”

en dan de rede

daarvan!


iGer.nl

of

Heb je al is iemand

leuk gevonden die

Door iedereen wordt

gehaat en best een

NERD is

X

J


iGer.nl

dan wel

Ben je al

is op het

vriendje/vriendinnetje

van je bff geweest”


iGer.nl

Neen, dan de laatste in dit geheel

Wilt u zo beleefd zijn

uw hond elders zijn

behoefte te laten doen


iGer.nl
Humor. Ik heb er niets mee. Ik hoop dat JU het vandaag met mij eens zult zijn. Want de dag na Prinsjesdag is er veelal een waarop de humor ver te zoeken zal zijn. Al was het alleen al door het feit dat JP zich met een bloedgang naar de VS begaf en dat alle andere demissionaire bewindslieden naast het SMS’en wat zij doen, de blik allang op hun volgende baan hebben gevestigd. En dat van die Balkenende norm” Dat is iets om tranen van in de ogen te krijgen dan wel als verdachte voor de ogen te zien verschijnen. Een splinter is niets, een balkje zou een begin kunnen zijn…