HIJ komt wel/niet

Het kan haast niet anders dan dat ik er toch melding van maak. Na veel onzekerheid (HIJ komt, HIJ komt niet, HIJ heeft zijn poot gebroken, HIJ zit in een korset, HIJ heeft veel hulpen, HIJ is de enige, HIJ heeft Amerigo op stal gezet, etc. etc.) Natuurlijk had ik hier vandaag uitgebreid bij stil willen staan, alleen…
de tijd ontbreekt mij. Nu weet ik wel dat ik zeeƫn van tijd tot mijn beschikking heb, dit met het gemak van zand tussen mijn vingers door laat glippen en vervolgens mij verbaas dat wederom een dag aan het totaal der dagen kan worden toegevoegd om mij niet veel later wederom te verbazen dat de dingen gaan zoals ze gaan, maar zal ik het voor nu hierbij laten.
Tenslotte schijnt de zon, geniet HIJ met zijn knechten van de liedjes die vandaag voor hem in petto zijn gehouden, komen alle zwarte pieten petten op kinderhoofdjes uitstekend tot hun recht en maak ik mij op om naar een buurland te vertrekken. Dat heeft bijna iets van een vlucht, zal dit geenszins zijn. De Harz wacht ons. En niet alleen de Harz maar met name de Harzer Schmalspurbahnen. Wernigerode kan ons uitgangspunt zijn. Of dit ook bewaarheid wordt…”!
Dank je! Mogelijk ook van hetzelfde! Kom hier wat later op terug! Zal de dagen toch nog gaan benoemen. Al was het alleen maar om de maand november van wat inhoud te gaan voorzien…