heppeideez neen, Kruidvat!

Heppiedeez… neen, nu is het weer voorbij!
Vandaag staat Den Haag op het programma. En waar Mokumse luchten voor een belangrijk deel uit wietrook bestaan, kan het haast niet anders dan dat in Den Haag krontjongmuziek uit de verborgen muziekdozen komt. Noem het luidsprekers waar ik liever over de andere omschrijving praat. Boxen zou ook nog kunnen, geluidsdozen doen denken aan vaginale winden hetgeen waarschijnlijk ook niet direct op prijs wordt gesteld. Een dagje te gast bij de Weduwe. Van Indie nog wel. Ook dat geeft kleur aan het geheel. Was het alleen al door het beeld van een Indonesische rijsttafel voor ogen te nemen. Daarnaast bericht van Bruno. Mijn steen des aanstoots dan wel de molensteen die ik tijdens mijn deportatie naar Amsterdam om mijn nek had hangen, is onderweg aan een kruis bevestigd. Loslaten en het geheel is ook nu weer meer dan de som der delen. Bruno, waar ik iedere dag een moment aan denk terwijl hij zijn voettocht naar Santiago de Compastelo zal gaan volbrengen. Waarna mogelijk… ook dat is nog even afwachten. En wachten behoort onder andere tot een competentie waar ik me niet graag op voor laat staan…


IMG_1407