Guts or guts, dat is de vraag.

Door 30 oktober 2014

Lekker! Lui liggen lezen. Niet te versmaden. Geenszins verse maden, hoewel die geregeld de revue passeren. De noemer is eenvoudig weg een literaire thriller en wanneer de schrijfster Kathy Reichs heet, werkzaam is als forensisch antropoloog en daarnaast directeur forensische antropologie in de provincie Quebec in Canada, heb je enig idee hoe en op welke wijze ik vanavond van plan ben de avond door te gaan brengen. Alsof er dit keer weinig te vertellen valt dan wel te berichten. Of het moeten de zestig seconden van mijn favoriete ‘stukkiesschrijver’ Ruud Schmitz zijn. Want ook dit keer steekt hij zijn mening niet onder stoelen en banken. En dat hij daarbij de beroemde wethouder Anjo van de Ven in het middelpunt gaat zetten is, naar mijn idee, mooi meegenomen! De pen van/aan Ruud.

GUTS. De verkiezingen zijn aanstaande en dat merk je. Er gebeuren op het politieke vlak dingen die normaal gesproken niet zo voor de hand liggen. Een wethouder die zichzelf uitnodigt voor een interview bijvoorbeeld. Nieuwe snufjes die worden geopend door twee wethouders. Een wethouder die roept dat de belastingen in Alkmaar laag blijven. Ach, het hoort er allemaal een beetje bij. Neem nou Anjo van de Ven. Wethouder te Alkmaar. Natuurlijk profileert ook zij zich, zo vlak voor de verkiezingen. Zo stond ze laatst op een ladder om aan te wijzen waar de resten van een eeuwenoud huis waren aangetroffen. ‘Met gotische profileringen en gesneden rozetten’. In een persbericht schreef de wethouder: ‘Ik hou de historische ontwikkelingen altijd in de gaten en wanneer ze zo’n spannende ontdekking doen kom ik graag even kijken’ Het is goed om te weten wat een wethouder zo allemaal doet op een dag. Waaronder dus op spannende ontdekkingen jagen. En dat deze wetenschap, net als de vondst van het oude huis, nu net voor de verkiezingen bekend is gemaakt, is mooi meegenomen. ‘En heeft echt niets met de verkiezingen te maken’, zal men zeggen. Dus is het gerucht dat Anjo zelf met een guts wat in de houten balken heeft zitten poeren natuurlijk ook niet waar. Zal men zeggen…

Gewoon een mooi ‘stukkie’ waarbij mogelijk een rol is gaan spelen dat het de heer Schmitz was die verslag deed van een verkiezingsdebat in het meer dan bekende Grand Cafe Koekenbier, alwaar de verschillende lijsttrekkers een minuut de tijd kregen om, ja om wat eigenlijk? De voornaamste standpunten naar voren te brengen en de koek waarnaar blind gehapt mag worden de worst voor te zijn…?!

 

Tags: , ,

Dit bericht was geplaatst op donderdag, 30 oktober 2014 om 21:47 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.