GROOT GOED.


IMG_7097

IMG_7098
Eindelijk! Een gouden handdruk. Lang op moeten wachten, wel zo’n 70 jaar maar toch voor elkaar. Het was Kees O. die mij dit trofee heeft overhandigd. En het was tijdens de opening van kleine stad GROTE STAD waarbij ik het genoegen heb gehad om een woordje te wisselen. Eigenlijk een woordje te delen met het naar voren brengen van de situatie rondom Harry v. d. Idsert die door een dramatisch ongeluk op de Intensive Care van het ziekenhuis in Alkmaar verblijft. Ik heb mijn woorden dan ook aan hem opgedragen en zal de tekst als zodanig aan dit bericht toe gaan voegen. Naast wat beelden die ik vanmiddag van de aanwezigen heb gemaakt. Harry, net aan het herstellen van een ingrijpende operatie die, dan getroffen wordt door een ongeval waarbij zijn hele linkerkant in de kreukels wordt gelegd. Er vele breuken zijn geconstateerd die waarschijnlijk op termijn nog de gevolgen zullen laten zien. Maar ook het feit dat zijn werk deel uitmaakt van de expositie in Koel 310. En ik denk dat ik het voor vandaag hierbij laat. Stilstaan bij zijn huidige situatie, daar aan denken en het beste ervan hopen, is wat anderen en ik zullen doen. Want het fotocafe ontwikkelt zich ook als een vriendenkring, een kring van mensen die wel dezelfde hobby delen, maar ook bereid zijn om hun leven met die ander te delen, en dat is waarlijk een GROOT GOED!

IMG_7090

IMG_7092

IMG_7093

IMG_7096
Opgedragen aan Harry van den Idsert, die momenteel in het ziekenhuis verblijft. Wens hem vanaf deze plaats het allerbeste toe!

DE STAD

Dit is mijn stad, dit is mijn wijk, dit is de straat, dit is de plek waar ik geboren ben. Dit is de plaats waar mijn wortels liggen, waar ik kattenkwaad heb uitgehaald en waar ik mijn eerste zoen heb gegeven en niet heb teruggekregen. Dit is de stad waar ik groter groeide, waar ik steeds meer van de stad heb ontdekt, waar ik een glas dronk en vaker wel meer. Waar ik mijn scholen doorliep, waar ik mijn brommer bereed en waar ik vertier zocht toen ik daar aan toe was. Waar ik mijn eerste rijlessen kreeg, een auto heb aangeschaft en van waaruit ik verder de wereld verkende. Waar ik heb gewerkt, waar ik naar terug ben gekeerd toen ik mijn toenmalige woonplaats toch weer heb ingeruild voor de stad waar nog steeds mijn wortels zijn te vinden. Waar ik een huwelijk ben aangegaan, waar onze kinderen zijn opgegroeid, waar ik mijn katten heb begraven en waar mijn vader begraven ligt. Waar mijn grootouders hebben gewoond, waar ik dingen zag gebeuren die ik liever niet had willen zien, waar ik heb gefeest, soms heb geleefd als een beest om niet veel later toch de andere kanten te ontdekken. Gelijk iedere voorkant een zijkant en een achterkant kent. En ieder op zijn of haar eigen wijze daar kleur aan geeft, zich daar aan hecht dan wel terzijde legt. Maar waarbij eenieder ook invulling geeft aan wat een grote stad kenmerkt en wat een kleine stad er toe doet. Zijn het de wallen waarachter men zich kan gaan verschuilen, zijn het de nauwe straatjes die er toe doen, zijn het de winkelstraten met de voorspelbare winkels of zijn het de glopjes die doen denken aan die vroegere tijd, de tijd dat de voddenboer, de melkboer en de groenteman nog met hun driewielers de straten onveilig maakten” Is het de viskraam die wordt ingeruild voor een hot sexbioscoop” Zijn het de rode lampjes die in het donker de weg wijzen aan hen die daar behoefte toe voelen” Zijn het de evenementen die de stad een vrolijke uitstraling geeft” En wat typeert dan een grote stad in vergelijking met een kleine” De kleurrijke bevolking, het voetgangersgebied dat auto’s niet toelaat, het straatbeeld dat kan gaan verschillen” Kan een grote stad klein zijn en een kleine stad groot”

Ik weet het niet maar weet wel dat eenieder van ons heeft getracht daar een eigen beeld op los te laten, een eigen karakter naar voren te brengen en of die keuze geslaagd is… dat is aan de kijker!

Amr,, 07-05-2017
wik