Grooooooooooooooooooot

Door 11 februari 2014

IMG_0195

Hoewel de stille heide grooooooot is, kan de grote stille heide niet altijd in de schaduw staan. Maar juist op die grote, stille heide gebeurde het regelmatig dat er gegrom viel waar te nemen. Dat dieselmotoren de stilte molesteerden, dat putten gegraven werden en dat je moe werd van het graven van een kuil. Zeker wanneer dit voor een ander plaats vond. Waarbij het vooral van belang was om op te gaan in de omgeving om op die manier je onzichtbaar te maken voor die niet altijd zichtbare vijand. Neen, het leven van een dienstplichtig militair viel niet altijd mee! En toch denk ik daar nog steeds met en zeker genoegen aan terug. Vooral nu een Nederlands bedrijf het heeft verstaan om juist die YP 408 in een kleine versie op de markt te gaan brengen. Schaal 1/87 ook wel de H0 schaal. Half nul, de helft van de schaal die Dinky Toy wereldwijde roem heeft gebracht. Sentiment en herinnering maken vandaag een belangrijk deel van mijn dag uit. En wanneer mijn Canon II in staat is om het geheel ook nog eens vast te leggen, is het voorspelbaar dat ik hier vandaag bijzondere aandacht aan besteed.

IMG_0196IMG_0197 (1)IMG_0198 (1)

Maar dan komt er een verrassing! Een bijzondere verrassing van een nogal ongewoon man. Zijn naam doet er wel toe: Kees Oosterbaan. Kees blijkt dit keer in de ban van de slappe boekjes te verkeren en ik voel me bevoorrecht hier vandaag kond van te doen. Waardoor het geheel waarschijnlijk uitmondt in een potpourrie van irrelevante zaken. Weer eens wat anders dan de naargeestigheid van gisteren. Hetgeen het geheel weet op te vrolijken, vooral wanneer de tekstballonnen dit keer niet van een inhoud zijn voorzien.

IMG_0199 (1)IMG_0200IMG_0203IMG_0202

Het is de smaak van vandaag die raak is. De kleur van een bestaan wat dit keer wat bijzonder uitpakt. Het gaan van een banaan, waarbij de schil wat ondoordacht wordt weggebracht. De paden die op laminaat van ongekende kwaliteit het PVC restant niet achterlaat. De rijmdwang die bezit van mij probeert te nemen, waar door het geven sporen achter laat. De flauwekul en mijn slappe gelummel. Ik had een ander woord kunnen gebruiken, maar laat ook dat dit keer na. Reeds 1790 dagen gingen aan deze dag vooraf en het is vanwege het feit dat morgen Rop jarig is, het ‘Cortje’ gisteren betrof, dat ik de vlag nog niet heb gestreken en dat ik het voor vandaag… wel heb bekeken!

IMG_0204 (1)

Tags: , ,

Dit bericht was geplaatst op dinsdag, 11 februari 2014 om 14:17 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.