Glastonbury NU '91

GLASTONBURY in halfuur uitverkocht.
Londen* Het populaire muziekfestival Glastonbury is voor volgend jaar alweer uitverkocht. Alle 120.000 kaarten voor het openluchtfestival gingen gisteren binnen een half uur over de toonbank. “We zijn weer stomverbaasd over het aantal mensen dat van over de hele wereld een kaartje hoopt te bemachtigen”, liet de organisatie na afloop weten. Ook verontschuldigde ze zich voor de mensen die tevergeefs in de virtuele wachtrij hadden gestaan. Glastonbury was ‘s ochtends trending topic op Twitter. Veel mensen probeerden op meerdere computers en mobiele telefoons kaartjes te krijgen, maar kregen te maken met storingen en lange wachttijden vanwege het grote aanbod. Afgelopen jaren waren de toegangsbewijzen steeds sneller uitverkocht. In 2014 waren alle kaarten binnen een recordtijd van 25 minuten op. In de jaren daarvoor duurde het steeds langer dan een uur. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro.
Gisteren moest een voorschot van 50 pond worden betaald, de rest wordt in het voorjaar afgeschreven. Worden de tickets in april niet volledig betaald dan gaan ze opnieuw in de verkoop. Het festival is van 22 tot en met 26 juni.
Dat is nu een bericht waar ik vrolijk van word. Wij waren even in die stad en ik mocht daar reeds melding van maken. Een stad naar mijn hart, waar de jaren zeventig van de vorige eeuw deel uitmaken van het dagelijks leven aldaar. Noem mij niet romantisch, hooguit ietwat nostalgisch. Maar iets van die tijd, de kracht van de bloem is nog steeds in mijn genen te vinden. Neen, ik liep niet mee met demonstraties en ja, ook ik ging ooit betogen. Ten tijde van het tweederangs ambtenaar zijn. Toen ik nog werkte bij de provincie, er sprake was van een Provinciaal Ziekenhuis. Ik aan de vooravond stond van een organisatie die als NU ’91 door het leven ging. Waarbij Gaby Breuer en Jaap Koning dat lullige berichtje in de Volkskrant brachten. En de lawine die zij door die actie veroorzaakten. Kom daar nog eens om. Ook demonstreren moet je leren en gezien de tijd zijn het de kansen die kunnen keren…