Gisteren gemist, dus…

Door 12 juni 2015

vandaag de herkansing!

Gisteren een dag met Rick, Fred en Piet. De dag werd afgesloten met Nic en Dik. En tussendoor weinig avonturen. Hoewel, weinig avonturen is niet helemaal waar. De deur gekwast, de kast gedaan en een glansrol door die kwast werd weggelegd. Nu ben ik van huis uit bepaald geen schilder, is het werk met een kwast meer aan mij besteed dan dat ik de roller hanteer en als ik eenmaal bezig ben, gun ik me tegenwoordig de tijd om mijn bezigheden enige tijd neer te leggen, waar ik in het verleden nogal eens de neiging vertoonde om alles in een dag voor elkaar te krijgen. Dat er twijfels worden geuit omtrent mijn huidige doorzettingsvermogen, het geeft bepaaldelijk voordelen wanneer er geen manager meer over mijn schouder meekijkt. En dan doel ik niet alleen omtrent mijn verrichtingen. Anders wordt het wanneer een partner zich met mijn gang van zaken wenst te bemoeien. De vragen mij om de oren vliegen en ik me onttrek aan de mogelijke antwoorden die verwacht zouden kunnen worden. Geen idee begint aan inhoud te verliezen en een ‘ik weet het niet’ dan wel ‘dat heb ik niet gevraagd’ zijn ook zinnen die niet te vak in de herhaling dienen voor te komen. Neen, het merendeel van de dag van gisteren stond in het teken van Rick. En eerlijk gezegd viel de opkomst bij zijn presentatie wat tegen. Gelukkig was er een klein edoch intiem gezelschap aanwezig dat zich mocht verheugen op de woorden van Fred, een toelichting van Rick en woorden van Piet in de rol van Eerste burger der Gemeente Alkmaar. Waarbij Groot er in gedachten aan kan worden toegevoegd. En waar ik het heb gehad over iconische foto’s van de prutrace in Schermerhorn, zijn het vandaag weer wat ander beelden die hopelijk dit bericht van enige diepgang voorzien.

IMG_7533

Vandaag een dag van een geheel andere orde. In het kader van wat namen noemen zijn het vandaag niet alleen andere namen, maar komt ook de naam van gisteren vandaag letterlijk voorbij. Rick. Onderweg naar Fred om hem een Afscheid en de bundel Rafels te doen toekomen. Waar ik ooit plannen had bedacht om een niet bekende Alkmaarder te gaan interviewen voor binnen (met mezelf als geachte gast in die rol), bracht Rick mijn verschijnen gisteren onder de aandacht van Fred. Dat Fred in zijn functie van journalist hierover zijn gedachten laat gaan, ook dat hoort bij het spel dat gespeeld dient te worden.

IMG_7538IMG_7543IMG_7546IMG_7549

Maar, om met de woorden van Rogier aan de loop te gaan, ‘niet geschoten blijft altijd mis…’ Vandaag in het teken van Charles die morgen zijn 53ste verjaardag hoopt te gaan vieren. Een heug’lijk feit en het feit dat ook Piet morgen zijn verjaardag in alle gemoede zal doorbrengen, is de hoop die ik dit in dit bericht uitspreek. Waarmee ik vandaag besluit, opdat morgen de draad die ik heb gesponnen, zich gaat verheugen op een willekeurige uitbreiding. Gelijk in Museum Kranenburgh werd getracht om met twee polsstokken een kabeltouw tot een breiwerk als kunst onder de aandacht te brengen. Kunst, hetgeen de gemoederen danig in beweging brengt. En dat de breiwerkkunst de spieren staaft, staat dit keer buiten kijf. Getuige het beeldverslag te vinden in de oude vertrekken waar ooit de kunstenares Ans Wortel liet wortelen, een worsteling die zij verloor van de Gemeente Bergen die haar ooit de wacht heeft aangezegd. Bergen, een kunstenaarsdorp, met een Eeuwige laan die eeuwig door zal blijven gaan…

IMG_7552

Tags: , , , ,

Dit bericht was geplaatst op vrijdag, 12 juni 2015 om 12:42 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.