geen ei

Laat mij raden: een meer dan geweldige dag!

Een zalig, verrukkende dag. Een meer dan verrukkelijke dag.

Een heerlijke dag. Een zonovergoten dag. Een klotedag.

Een godsherenenchristenenzielen dag. Een er komt geen eind aan dag.

Een doordeweekse zondag. Een vergeetemmaarsnelledag.

Een ‘had ik maar dag’. Een gewone werkdag. Een luierdag.

Een kinderzeerdag. Een kinderloze dag. Een lachende kinderendag.

Een gewonde werkdag. Een wonderdag.

Gewoon een dag voor dag en dauw dag was ik al op dag.

Om zes uur ging de wekker dag. Een zondagdienst met Pasendag.

Een gewoon met vele eierensuperverwendag.

De meeste mensen leven bij de gratie van de tijd. Dragen klokjes die zich automatisch bijstellen indien de zomer en de winter elkaar wisselen in tijd. De meeste mensen leven bij diezelfde tijd indien zij de agenda’s dienen te trekken.


iGer.nl
De tijd die soms verloren gaat in een ‘Westfries’ of ‘Alkmaars’ kwartiertje. Of iets wat nog drie minuten vraagt. Of wat meer omdat er zo nodig iets afgemaakt dient te worden. Waar geen moeten aan te pas komt. Of de vraag hoe laat het is en dit tot vervelens toe herhaald wordt.
Een tijd van leven en een tijd van lol. Het praten en het breien principe. En de tijd die almaar voortschrijdt.
 


iGer.nl
Maar stel je nu eens voor:
je niet meer door de tijd te laten leiden. Alle tijd van de wereld tot jouw beschikking te hebben. En daarbij de gelegenheid krijgen om dat in overeenstemming te brengen met je gevoel. Je door je eigen emoties door de tijd heen te begeven. De tijd, naar geheel eigen believen stil te kunnen zetten.
Als ooit. Toen je nog geen besef van tijd had. De klok die niet in overeenstemming was met het duister wat zich buiten voordeed. Behalve op zaterdagavond, wanneer het klokje van zeven uur de bedtijd voorspelbaar aangaf. Toen hoorspelen op de radio mensen nog aan het bakeliet kluisterden. De radiodistributie de beperking van het aantal netten aangaf. Televisie slechts voor een enkeling was weggelegd. Er geen sprake kon zijn van enige vorm van verwennerij. Hooguit met een verjaardag. Wanneer de pepsels in een glas werden gezet. Alle soorten sigaretten bij de sigarenboer de revue passeerden. Voor Tante Jans die aan de Golden Fiction lurkte, oom Piet die de poten uit zijn reet liep voor dat pakje North State, Ome Henk die zweerde bij de weduwe en de kamer drie dagen nodig had om al die blauwe walmen weer aan de wind mee te geven.
 


iGer.nl
De drankjes werden uitgeteld. Geen krat verscheen maar slechts een tiental flesjes bier. De jonge jenever, de citroen brandewijntjes dan wel de boerenjongen of de advocaatjes met slagroom. Kom daar nog eens om. Karren volgeladen met al het gemak dat scanners de klanten weet voor te houden. Het bliepen wat bij iedere streepjescode de huidige tijd weet te onderstrepen. Als in een oud spel met de Mario Brothers. Steentjes stapelen wat nu boodschappen doen kan zijn. Men stapelt wat weg met warme dagen in het vooruitzicht. Het mag dan ook weer wat gaan kosten. Tenslotte worden de bonussen teruggeschroefd, de winsten opgeschroefd en de miljarden afgeroomd. Nederland heeft een probleem. Neen Nederland heeft geen probleem, maar die 16 miljoen Nederlanders die onder dat halve miljoen anderen, die het voor het zeggen heeft, doen wat ze voor die tijd konden laten. Zich laten gelden. Maar of dat ook gelden in die zin gold…
 


iGer.nl
Eén ei is geen ei. Hoeveel mensen kunnen zich nu zelfs geen enkel ei permitteren”
Laat staan dat Paasei!