Gedeeltelijk geheel in dele(n) IX


IMG_4971
Woensdag, 15 juli 2015.
DENKBAAR.
Gelukkig kan ik zaken / die mijn verstand / te buiten gaan, / boven matig / uitsluiten. //
Daar buiten is het zaak / de boel van binnen / op te sluiten. // U confronteert mij, / neen, / IK confronteer U! Al eerder gaf ik aan dat enige pedanterie mij niet geheel en al vreemd in de oren klinkt, om met de deur op deez’ dag zo spontaan binnen te vallen is van een totaal andere orde. U mag het mij dan ook van ganser harte euvel duiden, dat ik mij deze vrijheid permitteer. Het brengt wel klaarheid omtrent de wijze waarop ik op bepaalde momenten in het leven stond dan wel in het leven sta. Want waar ik gisteren even van de weg dacht te dwalen, is het mij vandaag weer gelukt om de juiste weg te vervolgen. Hoewel, is er wel sprake van een weg, een uitweg desnoods. Of is er sprake van een nooduitgang” En waar is die dan”! Een raadsel dat zich niet direct op laat lossen. Voor een oplossing is het nog te vroeg. En wanneer het zover is, kan het soms te laat zijn. Laat ik het daar vandaag maar bij houden. De weg splitst zich en ik heb dit keer geen idee welk pad ik in zal slaan…