FOTONAARDEN2013FESTIVAL

De rust zelve. Het is dan ook weer weer, om vrolijk in het bed te bivakkeren. Nu weet ik wel dat in de regel het Pinksterweekend noodt tot het bezoeken van woonboulevards dan wel tuincentra, het pad dat slingert door stad en ommeland, dan wel de blik te richten op de kont van het paard, maar dat de kachel voor warmte moet zorgen doet enigszins schrijnend aan. Nu weet ik wel dat de staatskas hier wel bij vaart, dat daarmee het begrotingstekort met ettelijke cijfers achter de komma wat wordt verkleind, dan wel dat Weekers en Deijsselbloem de nodige vraagtekens zullen zetten bij mijn opmerkingen, maar het moet mij toch even van het hart dat het grijs en grauw van deze dag niet noodt tot het buiten zetten van de bloemen. Laat staan dat anderen het in hun hoofd halen om alsnog de bloemetjes buiten te gaan zetten.


IMG_2792


IMG_2797


IMG_2801
Gisteren in Naarden ook weer de nodige Euro’s over de balk heen gegooid. Dat smijten gaat me in de regel wel goed af. Vooral wanneer er sprake is van relatieve koopjes. Verheugend is dan ook dat ik boeken mocht verwerven van de Festivals van 2005, 2007, 2009 en ook van 2011, toen ik met Charles in Naarden verkeerde. Nog veel opgetogener ben ik met een boekwerk uit 1995, toen visies op Rusland centraal stonden. Voor 2013 ligt het accent op de visie van Nederlandse fotografen op het buitenland onder de titel ‘Don’t stay here – Dutch photography on the move.’
Waar de hoofdcuratoren Eduard Planting en Feiko Koster spreken over een vorm van ingebakken DNA, het vanaf de geboorte proberen om over eigen grenzen heen te kijken en de veronderstelling dat het gras bij de buren altijd groener is, zit reizen, handelsgeest en nieuwsgierigheid ons Nederlanders al eeuwen in het bloed. Vele Nederlandse kunstenaars hebben zich laten inspireren door wat zij tegenkwamen over onze landsgrenzen.


IMG_2805
Ook de huidige generatie fotografen laat zich niet geheel onbetuigd. Zij tonen ons een blik op de wereld, hebben hun eigen ideeen hierover en weten op hun eigen wijze te verbeelden wat er op dit gebiEd speelt.


IMG_2815


IMG_2819


IMG_2831
Vandaag dus een volgende bijdrage omtrent het Foto Festival Naarden. Beelden ook dit keer die voor zichzelf kunnen spreken. Beelden ook waar ik wat van schoot. En tot op heden nog geen sheriff ben tegengekomen…