Feest!


iGer.nl
Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit, eeuw uit, eeuw in, dag in, dag uit, jaar in, jaar uit en dan opeens…
dag uit en straks die dag in. ‘Kun jij je voorstellen dat je morgen 65 bent”‘ vraagt Ria, terwijl we naar de stad fietsen. Na even vertoefd te hebben in de Hout. Alwaar het bevrijdingsfeest gelukkig door veel volk wordt bezocht. Ondanks het koude weer. Een band uitgebreid de tijd neemt om de instrumenten te testen. De gitarist riedelt. En niet veel later achter een synthesizer plaatsneemt. De celliste de versterker uitprobeert. Een technicus zich over de knoppen buigt. En het publiek zichzelf weet te vermaken. Met een biertje. Een patatje. Een praatje pot. Een zeepbellenblazer. Of gewoon wat om zich heen kijkend. De enige die verstek laat gaan, is de zon. Maar een droge dag laat mensen net zo goed genieten. In een heel relaxte sfeer. Het heeft er dan ook veel van dat die reiger, vanochtend, de aftrap heeft gegeven…


iGer.nl


iGer.nl
Bevrijdingsdag. Altijd die wat bijzondere sfeer. Alsof mensen meer ontspannen zijn. Tenminste, in vergelijking met Koninginnedag. Mensen meer de tijd nemen om even bij elkaar stil te staan. Wat bewuster ten aanzien van een samenzijn. Een gemeenschappelijk samenzijn. Een beter bewustzijn. Of liever gezegd: zich bewust zijn van een ander bewust zijn. Dat de ander er bewust mag zijn. En dat de een zich dit bewust is. Een vrede die zich in vrijheid voordoet. Voor dit moment. En dat wij ons allen bewust zijn dat dit niet voor altijd zal zijn. Omdat de mens nu eenmaal anders in elkaar steekt. In zijn of haar zijn.


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl
Gelijk doemt daar de vraag op wat er in het hoofd van die oud marinier omgaat. Wat zijn zijn herinneringen” Wie heeft hij, in andere omstandigheden, achter moeten laten” Welke kameraden staan bij hem nog op het netvlies” En vanwaar zijn belangstelling voor dit feest” Is er de hoop nog oud strijders tegen te komen” Voormalig kameraden” Of is het een bevestiging van zijn idee omtrent de strijd die hij gestreden heeft. Voor de vrijheid” Voor onze vrijheid”


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl
Wederom een impressie. Wat beelden die ik wel aardig vond. Waarbij de tekst mogelijk in de vergetelheid verdwijnt. Aan de vooravond van mijn 66ste levensjaar. Het moment waarop de Sociale Verzekerings Bank borg gaat staan voor de bijdrage die valt onder de noemer Algemene Ouderdoms Wet. SVB en ABP mij onder de AOW gaan rangschikken. Ik letterlijk mijn werkzame leven beeindig. Ik mij als een erkende 65 plusser bewust mag zijn van deze drempel. Stomweg door de tijd ben achterhaald. Mij mag scharen onder… ja, waaronder eigenlijk” Ik me nog steeds het prettigste voel in spijkerkleren. Ik vanavond een biertje ga drinken. Een toost uitbreng op mezelf. En daarna een toost uitbreng op hen die mij omringen. Want juist door hen kan ik daarbij stilstaan. En dat stemt mij niet alleen heel tevreden, maar meet ik veel meer mijn geluk aan af!

 Dank daarvoor! Dank aan allen!