duister

Voor als het donderdag is. Juist donderdag om met de volgende vraag de dag in te gaan luiden. Want” ‘hoe word je wat je bent”!’ Langs welke bergkammen moet je scheren om te zijn. Welk lot kun je pareren om jouw staat van zijn te kunnen bepalen” En kun je dit continueren, stabiliseren, desintegreren of stomweg tevreden zijn” Waar blijven je onvervulde verlangens hangen” En wat doe je / deed je met de vervulde” Hebben uitspraken & overdenkingen een eeuwigheidswaarde als er weer eens een wisseling in het geding is” Zoals ooit het tijdperk van Aquarius boven water kwam. Het tijdperk van de liefde en dat gedurende 2000 jaar. Maar volgens de Maya kalender staat ons in 2012 wat te wachten. Om precies te zijn op 12-12-2012. Dus iets om bijzonder voorzichtig naar uit te gaan kijken. Mogelijk dat het credo van het leven een bijzondere rol kan gaan spelen: leef vandaag alsof het je laatste dag is. Of ‘the first day of the rest of your life.’ ‘De eerste dag van de rest van je leven’ staat er anders zo banaal. Maar feitelijk komt het hier wel op neer. Als je alles voor je uit blijft schuiven moet niet alleen de berg meer te overzien zijn, maar zal ieder dal in het zand verscholen gaan. En dat is mogelijk dan toch een zeer gelukkige bijkomstigheid. Om over iets banaals te spreken. Ook daar houd ik van. Simpel.


iGer.nl
Een verhaaltje over uiterlijk en innerlijk. Want uiterlijk en innerlijk speelt vandaag wel degelijk een rol. Ogenschijnlijk niets aan de hand maar van binnen borrelt het, gelijk een heks een drankje aan het bereiden is. Dan is er sprake van een sprookje! Ook dit sprookje kent een bijzonder grote werkelijkheidswaarde. Hoewel een sprookje… er is meer sprake van een fantasie.
Dat begint over het algemeen met ‘er was eens”‘ terwijl mijn sprookje begint met ‘er is een ” en die beleeft nooit wat”‘ zoiets wat doet denken aan een greep uit het leve. Als ooit bij Farce Majeur. Waarin de mensheid dan wel de omstandigheid niet alleen aan de kaak werd gesteld, maar dit ook met een overvloedig commentaar werd overgoten. Want waar zij stelden dat het geluk meestal te vinden was bij de ‘lepen’, werd dit in de uitzendingen ook bewaarheid.
Maar of dat ook echt zo was, lieve lezers en lezeressen, dat zullen wij nooit weten” verdwenen in de ‘Vergangenheit.’ Want ook dit verhaal is nog niet ten einde en dat obligate van ‘en hij / zij & zij leefden nog lang en tevreden’ gaat ook nog niet op. Dus lees de navolgende woorden met een bijzonder vette knipoog en laat het je gemoedstoestand niet van de wijs brengen! Eigenlijk heb ik dat al een beetje gedaan of ga ik dat nu doen! Toch kun je deze bijdrage ook van een louche teint voorzien: doe de gordijnen wat op een kier, steek een kaarsje aan en laat dan de zinnen over je tong heen rollen”


iGer.nl
DUISTER
Zo op het oog een
toonbeeld van rust
innerlijk vervaarlijk
vulkanisch landschap
de eruptie laat zich
niet voorspellen
vuurwerk
uiteenspattend
tegen een duister
uitspansel
firmament waarin
een verdwaalde
komeet op twaalf uur
knipoogt.


iGer.nl
Zo duister kan duister zijn. Dan liever de schemering! Want reken dat er veel creativiteit onder de mensen schuil gaat. Niet dat dit altijd opvalt, want wie is de geest die boven het maaiveld uit durft rekken. De romp met kop en schouders zichtbaar naar voren buigt. En dan afwacht”
BELEVING
Hoe groter beperking
hoe creatiever geest.
En dat van de beperking: hoe komt het toch dat deze woorden mij nu zo aanspreken”! Zou het mogelijk kunnen zijn dat””!


iGer.nl
Een meer dan genoegzame donder dag! En laat de prikkels tussen de gordijnen toe!