Door te lopen…

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… ik zie me selfie! Een boeiend fenomeen dat zij weerga niet kent, en waar ik met een zekere verbazing kennis van neem. Boeiend”! Geenszins! Maar een niet te temmen gebruik maakt zich van de bezitter van een toestel waarmee je ook nog schijnt te kunnen bellen, meester. In alle mogelijke poses, waarbij vrienden en meer nog vriendinnen zich van het toestel meester maken om dit beeld vervolgens met vele anderen te gaan delen. En al die signalen kruisen door de ether, maken deel uit van een onzichtbaar fenomeen waarbij masten zich richten op het signaal dat door het luchtruim wordt gelanceerd. En waarbij het nauwelijks voorkomt dat er een andere ontvanger deelgenoot wordt van de een. Eigenlijk kan ik het me haast niet voorstellen welk een verbond er is ontstaan simpelweg door het gebruik van een computer. En de wereld wijde web organisatie die zich achter de schermen bezighoudt met het natrekken van berichten die zouden kunnen duiden op een oneigenlijk gebruik van die eerder genoemde mogelijkheden. Voor je het goed en wel beseft heeft het toestel zich van jou meester gemaakt en sta je niet meer te kijken van de kosten die hieraan verbonden zijn. Dien je extra leningen te worden afgesloten en ga je mee in de verleiding om weer het nieuwste van het nieuwste aan je buit toe te gaan voegen. En wanneer er wordt gesproken van het feit dat lenen geld kost, wordt het zand in je ogen gestrooid gezien het gegeven dat de rente zo laag staat… En trap je daar massaal met al die anderen in. Want wie speelt niet graag de blits met het nieuwste van het nieuwste. En de oneindige mogelijkheden die juist dit toestel in vergelijking met de voorgangers te beiden heeft. En waar hoogstwaarschijnlijk maar een zeer klein deel van wordt gebruikt. Ik doe het nog steeds met mijn Nokia, waardeer om de zoveel tijd iets op en stort me vervolgens met mijn trouwe metgezel op een volgend object dat de kans loopt om vast gelegd te worden. En dan doel ik o mijn Canon wat, in vergelijking met de beelden die een huidige telefoontoestel te bieden heeft, minder kwaliteit bezit dan dat peperdure toestel. Tevreden zijn is en woord dat mij past en kicken op wat anders blijft veelal beperkt tot een kijken naar. Om daarna snel weer door te lopen!