Dingen van de maandag

Door 21 oktober 2013

‘HET ZIJN DAN OOK DE SPOREN DIE JE ACHTERLAAT’
Dit zal dan ook het thema voor de aankomende week zijn, waarbij ik niet schroom om de volgorde enigszins te wijzigen. Onder de noemer van mijn persoonlijke bijdrage aan de Kunst10Daagse van Bergen. Ik zal gebruik gaan maken van de werken van anderen, daar proberen een eigen draai aan te geven opdat de vrije interpretatie die eigen kleur aan het geheel weet te bewerkstelligen. In de regel gaat het juist om die eigen kleur, die eigen draai in het totaal der dingen. Misschien plaag ik dan weer inbreuk op het eigene van de ander, kun je mij gaan betichten van plagiaat, hetgeen ik dan dien te beamen, maar permitteer ik me het een gecombineerd met het ander, waarbij de volgorderlijkheid in het geding komt. Ik hoop op het fronsen van de verschillende wenkbrauwen, ogen die enigszins worden dichtgeknepen dan wel het op voorhand verschonen van de scribent in deze, te weten ik. Laat ik beginnen op afgelopen zaterdag, toen ik in de gelegenheid werd gesteld om wat anders vast te leggen dan strikt mijn bedoeling was. Een tekenaar en zijn handen. En zijn observatie, waar ik belangeloos deelgenoot van mocht worden. Tenminste, in eerste instantie tot het moment waarop ik mijn bescheidenheid liet varen. De zoektocht naar een flappentap beperkt werd door de druilerige regen die zich van mij meester trachtte te maken. En het is juist die druilerigheid die bij mij langzaamaan de grauwheid verdreef. Want ik werd door zijn kunsten bekoord, gegrepen door zijn gekras en kon uiteindelijk niet veelmeer doen dan… ziehier zijn resultaat! En dat voor de maandag, terwijl ik ook nog wat andere pijlen op mijn boog heb. Dat kan, wat mij betreft, dit keer wachten tot morgen in de veronderstelling dat dan mijn eerder genoemde bijdrage zich voor jullie ogen zal gaan ontluiken. Waarbij ik het een aan het ander zal proberen te koppelen en waarbij een tamme kastanje een andere rol, een andere plek zal gaan innemen. Dus voor nu… tot straks!
IMG_4990IMG_4992IMG_5017IMG_5018

Tags: ,

Dit bericht was geplaatst op maandag, 21 oktober 2013 om 16:00 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.