Denkbeeldend

Denkbeeldend. Nu weet ik wel dat ook dit woord niet conform van Dale is, maar als alles volgens van Dale zou geschieden, wordt voorspelbaarheid een vanzelfsprekendheid. En daar zit ik niet op te wachten, gelijk Artiance in de folder Beeldend mij op deze mogelijkheid wees. Beeldend denken zijn beelddenkers en indien beelddenkers denken komen de meest fantastische beelden tot leven. Het is weer eens wat anders dan het denkbeeldige dat veelal gangbaar is. Waardoor, over het algemeen builen kunnen worden voorkomen. Wanneer dit gepaard gaat met genezen, is er geen vuiltje te bekennen. De lucht opgeklaard en sprake van een voorbeeldig denkbeeldig luchtruim. Mar door denkbeldend te introduceren heb ik de idee, een dimensie aan het totaal toe te kunnen gaan voegen. Een variabele in een reeks van mogelijkheden, waardoor ik de tering naar mijn hand weet te zetten. De nering daarmee in het midden latend. Wie zou daar op zitten wachten” In ieder geval ik niet!


IMG_4035


IMG_4037


IMG_4048
Bezig om de zondag een wat eigen gezicht mee te geven. Klaart het op dan is er sprake van mazzel, blijft het bewolkt mogelijk sprake van pech. En zonder pech vaart nu eenmaal niemand wel. Althans, in mijn perceptie. En met dit woord heeft zwager Piet nog steeds dit woord in zijn uitgebreide vocabulaire weten te bestendigen. De familiebar-b-q. Dit keer niet gebakken op de Weber, maar een aangepast RVS inklapbaar geheel die, volgens Piet, het ultieme en in de meest overtreffende trap het bar-b-q-genoegen op een hoger plan heeft weten te tillen. Zwager Piet is een gevoelig type: iets wat klasse vertegenwoordigt mag zich nu eenmaal vol op zijn belangstelling verheugen. Het beste van het beste komt in de buurt van zijn voorkeur: of dit nu auto’s betreft of dat het polshorloges zijn, met een gerust hart kun je Piet’s expertise omtrent een breed scala van voorwerpen raadplegen. Van whiskey tot de nasimaaltijd zoals deze als Blauwe Hap bij de Marine door het leven gaat: Piet weet dit en deelt dit. Tot groot genoegen van mij en overige zwagers.
Misschien heb je de indruk dat ik Piet wat in het zonnetje zet. Dit klopt! Zijn omgang met het vuur, de gereedschappen en het op peil brengen van het nodige vlees: laat dit met een gerust hart aan hem over en het komt, over het geheel genomen, goed. Ook dat mag wel eens gezegd worden. Bij deze!
En voor de rest valt er op dit moment weinig te melden. Misschien alleen dat Ellen morgen naar Amerika gaat om, aan den lijve, Burning man mee te gaan maken, waarbij ik denkbeeldend die trip met haar hoop mee te maken. Zeker met het vooruitzicht om vroegtijdig de weg naar Schiphol aan te vangen. Nu maar weer op pad in Alkmaar naar de Hout. Voor een andersoortig optreden dan de afgelopen zondag. Toen was het Freek. Nu wordt het…


IMG_4056
Een Ierse middag met beter weer in het vooruitzicht. En beter weer werd het, met Guinness bier om dat accent te geven, nummers in up-tempo en het klaaglijke geluid van een viool. Nu valt dat over het geheel wel mee, maar een 10-mans band is in staat die viool een optimale gelegenheid te geven om alles uit die klankkast te halen. Weliswaar in een solo, maar dan nog. Een middagje cultuur snuiven in Alkmaar. Vandaag zeker weer ‘the place to be.’ Met bekenden en veel onbekenden. Ruud bijvoorbeeld en Danielle, Harry en Joke, Nic en Dik, Frits die nog steeds de ombouw van de Vest met zijn fotowerken weet te verbloemen, Joan, Jet en wij. Ook wij waren erbij.


IMG_4054


IMG_4055


IMG_4060


IMG_4067
En om nou te zeggen dat er geen zak aan was…


IMG_4043