De weer goden zijn goed

Als de paashaas door het land waart, eieren in overmaat door glibberige keelgaten glijden, kan het niet anders zijn dan Pasen. De nieuwe kleren hangen in de winkel want de crisis vraagt zijn tol. Maar wij laten ons niet kisten in deze tijden. Daar zal Dela niet rijker van gaan worden. Of een willekeurige andere handelaar. In dozen. In linnen. In biezen. In wikkeldoeken.
Neem nu De Mattheus Passion.
Rijke klanken die door een Heilige behuizing zich een weg weten te banen. En op de beeldbuis klinkt het intro. Met de stem van Syb en Do. of een ander intro: Jesus Christ Superstar. Of ‘The passion of the Christ.’
Maar ook anderen lieten zich inspireren. John Lee Hancock. Mick Jackson. Mel Gibson. Kim Ki-duk. Regisseurs van the rookie, bodyguard, the passion of the christ en spring, summer, fall, winter… and spring.
Inspiratie tussen de eieren door. De speciaal gedekte tafel. De ontluikende takken. Een paasstol van Lidl. De gekleurde en verstopte eieren, her en der in het groene gras. Of achter de bank en de kans dat deze een jaar later zomaar weer tevoorschijn komen. Familiebezoek wat zich juist door deze dag laat kenmerken. De brunch van gisteren. Onderweg naar de maandag.
De shows die zich op potentiële klanten richten. Lentekriebels. Het 26e N-Hollands Oldtimer Festival in Venhuizen. De WoonBoulevard. Inspiratie opdoen” Caravanboulevard.nl
Inspiratie. Op een dag als vandaag. 25 april. Waar weer een maaltijd wordt vervangen door het feestelijke karakter. Maar niet bij iedereen. De voedselbank op rantsoen. Een verminderde aanvoer. Of een maximale afname. Hoeveel zal nu weer weggesmeten worden” Wordt het paradijs op aarde toch weer door de realiteit wordt achterhaald. Kleigrond garant staat” Met beide poten op de grond staan. Het moment waarop de inspiratie het af laat weten. De harde werkelijkheid en het gevecht om het bestaan. De mogelijke uitzichtloosheid en weer een peuk die in rook op dreigt te gaan. Realiteit versus …
Versus wie en wat, laat staan te weten waar. Een lied. Een droef lied. Een helder lied. Een solo.
Een meervoudigheid. Van stemmen. Klanken. Kleuren felgeprint. Of wat diffuus. Alsof gewacht wordt op een teken. Een dirigent die het af laat weten. De muziek stokt.
Wat valt er verder nog te verhalen”
Morgen weer een dag. Dan zal het wel weer aanbiedingen gaan regenen. Omdat de economie ook eigen wetmatigheden stelt. Ook zeker nu!