De tand des tijds destijds


IMG_1342
Met open ogen kijk ik rond en blijf me, vooralsnog, verbazen. De angst dat ik ergens met open ogen intrap, houd ik verre van mij, hoewel… het lijkt me heel bijzonder om ergens met open ogen in te trappen. Veelal is het niet veel meer dan een grote hoop die dan aan mijn profiel blijft hangen, waarbij de stank niet eerder wordt opgemerkt dan dat de schoenen in een beperkte ruimte de geur en de meer dan kwalijke odeur weten te verspreiden. Naast het weer, dat vragen oproept, kwam ik in mijn ‘room to move’ (wat zich hoofdzakelijk kenmerkt door de stapelingen die ik nog steeds tot mijn beschikking heb) een boekwerk tegen omtrent de ‘verdwenen dingen’. Een lexicon nota bene. Vol met nostalgia. Nu weet ik wel dat ook dit woord niet geheel in overeenstemming is met de huidige tijd, nostalgie, zal meer op zijn plaats zijn, maar ook nu is het weer een samenloop die mij op dit spoor bracht. Alkmaar gaat de hondenpenning weer invoeren. De balans omtrent die belasting dient ervoor te gaan zorgen dat het Gemeentelijk beleid ten aanzien van de aanschaf van een hondenpoepzuiger weer in evenwicht wordt gebracht. Er wordt gedacht aan een tweede zuiger. Kolkenzuigers zijn voor een belangrijk deel uit het dagelijkse stedelijke beeld verdwenen, en is het nog op een enkele plek dat de Bemo zich ontfermt over de rioolput. Want ook riolering is tegenwoordig in de vaart der stromingen opgenomen.


IMG_1346


IMG_1338
Het wordt dus weer eens een ‘praatje pot.’ Hetgeen dan toch weer voor een deel te wijten valt aan ‘Pudding en Gisteren. Die ondeugend zijn geweest en op hun kamer worden opgesloten. Een kindermopje. Of aan: ‘Hebt u Zoiets gezien” Nee, zoiets heb ik nog nooit gezien…’
En natuurlijk aan Sam en Moos. ‘Sammie zit in een vliegtuig en moet nodig pissen. Hij pist uit het raam, maar het raampje valt naar beneden en hakt zijn lul eraf. De lul valt in een augurkenveld. Een week later leest Sammie in de krant: In augurkenpot vinger zonder nagel gevonden.’


IMG_1340
De Afghaanse jas, Aloha, leesplankje, ochtendgymnastiek, radiodistributie, Daffodil, wie wil er mijn marmotje zien, Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer, naar het voorbeeld van het BBC-programma That Was The Week That Was, waar ik gisteravond toevallig aan moest denken.
Nostalgie onder invloed van de ‘tand des tijds. Het zal wel niet toevallig zijn…


IMG_1341


IMG_1347