De straat.

Door 29 oktober 2013

IMG_5618

Wat houdt mij van de straat? De STRAAT! Dat heeft veel weg van een schijnbare tegenstelling, maar dat is het in mijn beleving niet. Of anders gezegd, in mijn perceptie. Want beleving is tegenwoordig ook al een beladen woord. Er wordt momenteel wat beleefd in Nederland. Is het niet de voorspelbare oprisping op dit moment omtrent Zwarte Piet, dan is het wel de storm van gisteren die de gemoederen hevig bewegen. Nu weet ik niet of ook gemoederen hevig kunnen bewegen, maar vooruit, ik doe het er dit keer mee. Of het feit dat Bonfire de eeuwigheid heeft opgezocht… Ik kreeg een brief van de NVPV. De aankondiging dat ik ook daar al veertig jaar lid van ben (het bekende lid dat nooit op een vergadering zijn gezicht heeft laten zien, een lid van achter de schermen), zal gepaard gaan met het uitreiken van ‘versierselen’, waar ik me toch wel een beetje op verheug. Al was het alleen maar om de leemte van mijn verloren gegane Vierdaagse kruis op te kunnen vullen. Of mijn oude B-speld, het befaamde Zwarte Kruis… Het is niets dat ik ouder word, het gepaard gaan met dit soort parafernalia geeft toch een bepaalde voldoening. En ik heb weer een reden om de straat op te gaan, kom niet toe aan het verzorgen van die obligate geraniums en heb zelfs niet de gelegenheid om de tuin winterklaar te maken. Laat staan dat ik in staat ben her en der wat wrange vruchten te gaan plukken, appels die niet ver van bomen vallen, aanbiedingen af te lopen dan wel paadjes te verlengen dan wel in te korten. En Berlijn dan?! Een week geleden dat wij daar vertoefden, een week van vele indrukken en het laten bezinken van l die dar doorstane emoties. Het bier. De musea. De touren die wij maakten met Stadtbaan, U-bahn en Regionalbahnen, laat staan de ICE. Maar vooreerst stel ik me voor om in de aankomende dagen nog even ene terugblik te werpen op de dag van gisteren, vandaag dus en de nakende dagen van deze week: de Kunst10Daagse van Bergen aan de hand van een artikel in de krant.

IMG_5620IMG_5622

Beschouw deze dag als een voorbeschouwing voor de aankomende week, waarin de heer Ron Moret kunst als passie ervaart waarbij je jezelf dient te verrassen. Willem Schotten voldoet aan dit criterium. Zijn assemblages voldoen daar aan. Willem ziet zijn werk als ‘levenssnippers’ in een kijkdoos. Een driedaagse reis door de kunst van het leven, met een aantal snippers die mijn invulling dan wel aanvulling zijn op juist dat verhaal. Als manier om weer even de zinnen te verzetten in het bestaan van alledag. En juist die alledag dwingt mij als het ware de straat op te blijven gaan. Was het vandaag alleen maar om reden de puinbak van gisteren met een bestemming open haard te zien verhuizen…

IMG_5623

Tags: , ,

Dit bericht was geplaatst op dinsdag, 29 oktober 2013 om 15:55 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.