De eerlijkheid gebiedt mij…


IMG_2000
Kijk, zo kan het ook: car-bque. Neem simpelweg een Amerikaan, zaag deze doormidden en laat de achterbank staan, maak in de achterbak een bar-b-que en verhuur dit beest voor bruiloften en partijen. Wanneer het regent zit je droog en wanneer je niet genoeg kunt krijgen van de rook, hoef je dit keer niet zelf te gaan roken. Ik bedoel maar, wie deze vondst bedacht heb geen idee, maar dat het een vondst van jewelste is, dat leidt geen twijfel, kwam dit beeld tegen in Bussum die wat later mij trakteerde op die ooievaar van gisteren. Maar dat was yesterday, vandaag had ik andere prioriteiten op mijn programma staan. Allereerst twee buitengewoon mooie canvasdoeken opgehaald bij GLS, en vervolgens door naar het IJKgebouw, alwaar ik gelukkig Ramona trof. Een presentje aan haar overhandigd in de vorm van een tweetal scherven van graffiti ooit daar op de grond gevonden en in een kastje (met dank aan Willem S!) geplaatst. De titel heel eenvoudig ‘scherven in graffiti’ en daar scherven over het algemeen geluk zouden kunnen brengen als zodanig ook een verantwoording geschreven. Maar dat was nog niet alles. Na het bericht dat Ramona er voorlopig van af zag om wat met mijn foto’s te gaan doen, alsnog de stoute schoenen gepast en aangetrokken. En toen werd het stil. En toen waren een aantal mensen toch wel onder de indruk. Niet alleen door het formaat, maar ook door de foto’s die ik vorige week had gemaakt. Van dat nieuwe IJKgebouw, van de kas die onder een vergelijkbare hoek was genomen en van de foto’s zowel van de entree als dat raam wat zich ooit aan de achterkant bevond. En wederom kon ik het niet laten om een aantal foto’s van het interieur te nemen en het glas dat dit keer nog niet geheven werd. En door dit voorval stelde ik het ultieme antwoord uit: wat zou ik voor mijn werken kunnen/willen vragen. Een rondje naar buiten leverde dit keer geen antwoord op. ‘Eerlijk gezegd, heb ik geen enkel idee…’ daarmee de bal weer naar Ramona terugkaatsend. En met de toezegging dat zij zich hieromtrent zal laten informeren verliet ik het pand. Want wat te denken van het feit dat ik alsnog het genoegen zal hebben om juist daar (in-)direct toch te gaan exposeren…”!


IMG_1992


IMG_1993


IMG_1999


IMG_2001