De dagen tellen door…

En dan is daar Tante Pos. Met een kartonnen doosje dat een brievenbus pakket behelst. En het mag geen toeval zijn dat ik daar juist vandaag melding van maak. Want het is niet zomaar een pakje. Het is een ander boekje, een boekje met weinig tekst maar wel een tekst die ertoe dot. Van mijn vriend uit Den Haag waar ik vandaag mee in Amsterdam de dag door ga maken. Vertoeven is nu eenmaal een duur woord en niet geheel en al gebruikelijk binnen mijn gangbare vocabulaire. Alhoewel ook dat regelmatig bezijden de waarheid is. Ook dat doet vandaag niet ter zake, hooguit valt op te merken dat we de afgelopen jaren met enige grote onregelmatigheid elders hebben vertoeft. Waardoor dit woord toch weer gangbaar wordt geacht. Was het gisteren nog aandacht voor een strohoen en een wandelstok, neem ik vandaag op voorhand een handzame paraplu mee. Want je weet maar nooit wat je in Nederland wat dat betreft te wachten staat… Het is in zekere zin presentjes dag. Het ene presentje is nog niet gearriveerd, of een volgend doet zich voor. Zo wordt in zeker zin de dag gekleurd ook al zal het voornamelijk grijs zijn wat ook deze dag zal gaan bepalen. Maar het koesteren van deze vriendschap bepaalt nu eenmaal het genoegen dat een vlag met regenboogkleuren in de schaduw stelt. En met welke prenten ik vandaag weer thuis zal komen, ook dat kent op dit moment nogal wat ongewis. Nu weet ik niet of ongewis in deze zin van toepassing is, maar ik houd het daar maar op. Was het alleen al door het feit dat ik weer eens een voorschot neem op straks, opdat ik niet met mezelf in de knoei kom. Want hoe dan ook, de dagen tellen door!


IMG_0048


IMG_0049